Vsak 16. Slovenec jo ima. Pa vi?

Domena je pomemben del spletne identitete; za Slovence je prav gotovo izjemnega pomena .si domena, a kot boste videli v nadaljevanju, je .si končnica lahko zelo zanimiva za tuje blagovne znamke, a o tem več v nadaljevanju 🙂

Zato smo v tokratnem prispevku pod drobnogled vzeli zanimivosti o .si domenah; katera je najstarejša, katera najdaljša, katera je bil prodana za več 1000 dolarjev in katera ima najboljšo avtoriteto.

Ali veste, da je v Sloveniji kar 93 registrarjev .si domen. Domenca je eden izmed vodilnih registrarjev .si domen, ki vam poleg registracije domen nudi vse, kar potrebujete za spletni nastop.

4 zanimivosti o .si domenah

Trenutno je registriranih nekaj več kot 130 000 .si domen, kar v praksi pomeni, da je vsak 16. Slovencev lastnik ene .si domene. Koliko jih pa imate vi? Še nobene? Skrajni čas, da registrirate svojo … preden vam jo pred nosom spelje kdo drug!

Najstarejša .si domena

Najstareša .si domena, domena ki.si, pripada kemijskemu inštitutu. Registrirana je bila 9. januarja 1991 in to dobro leto pred domeno arnes. si. Domena ki.si spada tudi med najkrajše .si domene; dvoznakovnih domen je trenutno okoli 1500, enoznakovnih pa zaenkrat še ni možno registrirati.

Najdaljša .si domena

Najdaljša .si domena ima kar 55 znakov in se glasi klinicno-psiholoska-ordinacija-s-koncesijo-hermina-merc.si, do nedavnega si je mesto delila z učinkovita-samopomoč-proti-delovanju-črne-magije.si. Zanimivo, ni kaj!

Katera .si domena ima najboljšo avtoriteto?

To sta domena uni-lj.si in gov.si, ki se imata ti. domain authority (DA) kar 78, z oceno 71 pa ju lovi rtvslo.si. Google.si pa ima DA „samo“ 70.

Najbolje preprodana .si domena?

Kot je poročal rtvslo.si, je to domena pep.si, ki je bila leta 2009 prodana za 10 000 dolarjev. Kdo in zakaj bi toliko odštel za domeno? Preberite pep.si brez pike in vam bo takoj jasno 🙂 Se vam zdi 10 000 dolarjev veliko za domeno? Domena sex.com naj bi bila prodana za 12 milijonov evrov!

Kaj pa vaše .si domene?

Je še nimate? Ojoj, potem si jo omislite čim prej! Saj veste, kako gre pri domenah: prvi pride, prvi melje, najboljše pa kopnijo iz dneva v dan kot lanski sneg.

Z registracijo domene pri Domenci dobite še:

  • brezplačno DNS gostovanje,
  • brezplačno gostovanje,
  • brezplačno spletno stran,
  • ter seveda odlično ekipo in celostno podporo 🙂

Registriraj svojo .si domeno, zdaj po akcijski ceni za 1. leto >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja