Študija primera prehoda na Hiper paket gostovanja

Hitrost nalaganja spletne strani je pomembna tako z vidika obiskovalca spletne strani kot tudi tistih, ki skrbijo za njeno administracijo. Obiskovalec bo stran, ki se nalaga predolgo, kmalu zapustil, administratorji spletnega mesta pa bodo za številna opravila v administrativnem okolju potrebovali veliko časa, nekaterih pa morda sploh ne bodo mogli izvesti.

Performančno stanje spletne strani je odvisno od mnogih dejavnikov, med vidnejšima pa sta zasnova spletne aplikacije in značilnosti strežnika, na katerem stran gostuje. Kot ponudnik gostovanja na tehnično optimiziranost spletnega mesta nimamo znatnega vpliva, lahko pa glede na izkušnje in kompleksnost gostovane strani zagotovimo ustrezen paket gostovanja.

Študija primera: spletna stran golte.si

Ekipa ustvarjalcev spletne strani golte.si se je na nas obrnila z informacijo, da je čas nalaganja celotne spletne strani navkljub precejšnji skrbi za tehnično optimiziranost aplikacije dolg, počasno je tudi delovanje administrativnega okolja. Stran hkrati v določenih obdobjih beleži še večje število obiskovalcev, kar predstavlja dodatno obremenitev in vpliva na njeno odzivnost. Poleg tega stran za delovanje uporablja tudi zunanje vire, povezuje se na primer na Facebook, Google Analytics in podobno, zato na njeno hitrost vpliva tudi hitrost teh.

Glede na vse te informacije je naša ekipa preverila, kako lahko na nivoju strežnika stranki pomagamo do performančno ustreznejšega spletnega mesta. Ustvarjalcem spletne strani golte.si, ki je sicer urejena v WordPressu, smo tako priporočili prehod s paketa deljenega spletnega gostovanja na tehnično zmogljivejši Hiper paket. Ta v primerjavi s prejšnjim paketom nudi približno trikrat več sistemskih virov.

Kljub temu da so naši paketi deljenega spletnega gostovanja zelo zmogljivi, Hiper pakete odlikuje izjemna zmogljivost. Ena njihovih ključnih značilnosti z vidika performansa je Litespeed tehnologija, ki v kombinaciji s tonamenskimi vtičniki poskrbi za predpomnjenje spletne strani in s tem za možnost dosega odličnih odzivnosti.

Samo s prehodom na Hiper paket se je spletna stran, ki je prej za prikaz potrebovala več kot 23 sekund, prikazala v približno 12 sekundah. Z le nekaj dodatnimi ukrepi, ki jih je izvedla ekipa razvijalcev spletnega mesta, pa je odzivni čas padel na dobrih 5 sekund. Stranki smo svetovali še nadaljnjo tehnično optimizacijo spletne aplikacije, ki je sicer tudi del naše ponudbe. Stranka se je odločila, da bo za to poskrbela sama.

Stanje pred prehodom

Na paketu deljenega spletnega gostovanja je stran golte.si na gtmetrix testih beležila naslednje ocene:

PageSpeed ocena: D (69%)

Čas nalaganja strani: 23,4s

Velikost strani: 5,32 MB

Št. zahtevkov: 191

Čas celotnega nalaganja strani je bil dolg in je v nekaterih primerih znašal nekaj več kot 23 sekund, dolg je bil tudi čas prvega odziva strani, ki je znašal 1,5 s. Delo v administrativnem okolju spletne strani je bilo ovirano, obiskovalci pa so na prikaz celotne vsebine čakali skoraj pol minute!

Neposredno po migraciji

Neposredno po migraciji je čas celotnega nalaganja strani padel za približno polovico, na 12,2 sekundi, izboljšal se je tudi čas prvega odziva.

Z le nekaj dodatnimi ukrepi

PageSpeed ocena: C (73%)

Čas nalaganja strani: 5,7 s

Velikost strani: 3,90 MB

Št. zahtevkov: 191

Z le nekaj dodatnimi ukrepi je čas nalaganja celotne strani padel na 5,7 sekund. Za dodatno tehnično optimizacijo spletne strani pa bodo ustvarjalci poskrbeli sami. Pomembno sta se zmanjšala tudi čas prvega odziva in velikost strani.

Druga performančna orodja

Stranka je odzivnost spletne strani preverjala tudi z orodjem Pingdom. Pred prehodom je po rezultatih tega orodja čas nalaganja znašal okrog 12 sekund. Po prehodu na Hiper paket in ureditvah ukrepov za optimizacijo spletne strani je čas padel za približno 6-krat, natančneje na dobri 2 sekundi.

Neposredno po migraciji

Neposredno po migraciji na Hiper paket je čas nalaganja strani znašal 3,3 sekunde.

Z le nekaj dodatnimi ukrepi

Stranka je z le nekaj dodatnimi ukrepi, denimo menjavo vtičnika za predpomnjenje in njegovo konfiguracijo, čas nalaganja strani izboljšala še za tretjino. Ta tako znaša le nekaj stotink več kot 2 sekundi.

Če tudi vaša napredna spletna stran ali trgovina potrebuje hitrostno pospešitev, izberite Hiper gostovanje >>>

 

 

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja