Spletna Stran – Vaša digitalna vizitka za privabljanje strank

Podjetja vseh vrst in velikosti so spoznala, da je spletna stran nujna za uspeh. Predstavlja digitalno vizitko, ki pritegne pozornost potencialnih strank in jih prepriča o kakovosti izdelkov ali storitev.

Spletna stran je nepogrešljiva platforma, ki:

  • vzpostavlja zaupanje,
  • gradi profesionalen ugled in
  • odpira vrata do novih strank.

Ne glede na panogo, v kateri delujete, je spletna stran osnova, da se uveljavite na spletu in dosežete svoje cilje.

Tri četrtine potrošnikov (76 %) želi videti spletno stran podjetja,
preden obiščejo fizično lokacijo. 1

 

Spletna stran je digitalni predstavnik vašega podjetja, ki je dostopen 24 ur na dan, 7 dni v tednu. 

Pri Domenci se seveda dobro zavedamo pomembnosti spletnih strani, saj zanje skrbimo že več kot 24 let. Ker želimo vsem manjšim ali večjim podjetjem pomagati do uspešnega spletnega nastopa, smo spodaj zapisali 5 razlogov, zakaj bi kot podjetje potrebovali spletno stran. 

1. Spletna stran za večjo prepoznavnost dejavnosti

Prva pomembna korist spletne strani je večja prepoznavnosti vaše dejavnosti. Če ste majhno podjetje, samostojni podjetnik ali pa šele začetnik z idejo, boste z dobro zasnovano spletno stranjo postali širše prepoznavni in se z unikatno predstavitvijo ločili od vaše konkurence.

Z ustrezno optimizacijo za iskalnike (SEO) se vaša spletna stran prikazuje v iskalniku Google. S tem se poveča verjetnost, da bodo potencialne stranke našle prav vas, ko iščejo izdelke ali storitve, povezane z vašo dejavnostjo.

Spletna stran vam omogoča doseči širše ciljno občinstvo. Povezavo do svoje spletne strani boste lahko objavili na drugih spletnih straneh, forumih in družbenih omrežjih, pa tudi na vizitkah, letakih in drugih fizičnih izdelkih. Vse z namenom, da boste obiskovalca vodili do vaše edinstvene predstavitve na internetu, kjer vas bodo lahko podrobneje spoznali.

2. Doseganje potencialnih strank na internetu

V današnjem digitalnem svetu se vse več ljudi obrača na splet pri iskanju izdelkov in storitev. Z dobro optimizirano spletno stranjo se lahko uvrstite med iskalne rezultate, ki jih uporabniki najdejo pri iskanju povezanih izdelkov ali storitev. To vam omogoča, da dosežete tiste ljudi, ki aktivno iščejo rešitve, ki jih ponujate prav vi. Spletna stran tako postane močno marketinško orodje, ki vam omogoča doseči pravo ciljno občinstvo.

3. Gradnja zaupanja in ugleda podjetja

Kvalitetno oblikovana in informativna spletna stran kaže, da ste strokovnjaki v svoji panogi in da se resno ukvarjate s svojim poslovanjem. Spletna stran je odličen način za gradnjo zaupanja in ugleda podjetja. Omogoča vam, da predstavite vaše dosežke, reference, certifikate, nagrade in pozitivna mnenja strank. Delite lahko pričevanja zadovoljnih strank in utrjujete zaupanje potencialnih strank v vaše podjetje. Spletna stran je nepogrešljiva za oblikovanje ugleda in vzpostavljanje dolgoročnih odnosov s strankami.

4. Prejemanje povpraševanj in klicev z vaše spletne strani

Ena od ključnih koristi spletne strani je, da vam omogoča prejemanje povpraševanj in klicev neposredno preko spletne strani. S pomočjo obrazcev za povpraševanje ali kontaktnih podatkov lahko stranke enostavno stopijo v stik z vami. S tem jim boste olajšali odločitev za izbiro vaših storitev ali izdelkov, sebi pa boste zagotovili večji uspeh.

5. Učinkovita komunikacija s strankami

Spletna stran omogoča učinkovito komunikacijo s strankami. Vaša besedila, fotografije in sporočila lahko predstavite na unikaten način, ki najbolje ustreza vaši dejavnosti in ciljnim strankam. 

Zagotovite informacije o storitvah, cenah, pogosta vprašanja (FAQs) in druge pomembne podatke, kar strankam omogoča, da se samostojno informirajo pred nakupom ali sodelovanjem. Stranke bodo preferirale nakup od podjetja, katero jim zagotovi dovolj informacij o storitvah in izdelkih v ponudbi.

Uspešna spletna stran omogoča podjetju rast

Zavedanje o pomembnosti spletne strani za podjetja je ključno za uspeh v digitalni dobi. Ne glede na velikost in panogo vašega podjetja, spletna stran vam omogoča vzpostavitev prepoznavnosti, dosego potencialnih strank, gradnjo zaupanja ter učinkovito komunikacijo s strankami. Zato bodite pozorni na kakovost in učinkovitost svoje spletne strani ter izkoristite njen polni potencial za rast in uspeh vašega podjetja na spletu. 

Pogosta vprašanja pri izdelavi spletnih strani

Kako pomembna je spletna stran za moje podjetje, če že uporabljam družbena omrežja?

Družbena omrežja so lahko koristna za promocijo in interakcijo s strankami, vendar spletna stran ponuja večjo svobodo pri predstavitvi podjetja, informacijah o izdelkih/storitvah, postavitvi in kakovosti fotografij ter možnostih za neposredno komunikacijo. Spletna stran je vaša lastna platforma, kjer imate popoln nadzor nad vsebino in izkušnjo uporabnikov. Facebook ali Instagram omrežje nikoli ne bo zadostilo vsem vašim željam pri vaši predstavitvi. Če za svoj posel uporabljate zgolj družbena omrežja, lahko iz kroga svojih potencialnih strank izločite vse tiste, kateri socialnih omrežij ne uporabljajo.

Ali je spletna stran nujna le za velika podjetja?

Ne, spletna stran je pomembna za podjetja vseh velikosti. Ne glede na to, ali ste majhno lokalno podjetje, samostojni podjetnik ali globalno podjetje, spletna stran vam omogoča doseči večje ciljno občinstvo, vzpostaviti ugled in graditi zaupanje strank.

Kakšna je cena spletne strani? Ali je vzdrževanje drago?

Cena oblikovanja in vzdrževanja spletne strani je odvisna od različnih dejavnikov, kot so obseg in kompleksnost projekta, izbira izvajalca ter morebitnih dodatnih funkcionalnosti, ki jih želite. Obstajajo možnosti prilagojenih rešitev, ki ustrezajo vašemu proračunu, pa tudi orodja in platforme, ki omogočajo enostavno ustvarjanje in upravljanje spletnih strani brez večjih stroškov.

Cena spletne strani lahko tako variira od okvirno 100 € na leto, če boste spletno stran naredili sami s katerim od enostavnih urejevalnikov, pa vse do več 1000 € za izdelavo spletnih trgovin. Za majhno ali novoustanovljeno podjetje, ki nudi storitve, je tako lahko začetni strošek zelo majhen.


Stopite v stik z nami

Potrebujete spletni nasvet?

1 Vir: VisualObjects: 4 Benefits of Local SEO for Small Businesses

Podobni članki