Linux sistemski administrator

Delo obsega načrtovanje in vzdrževanje strežniške infrastrukture več blagovnih znamk v Sloveniji (Domenca, Domovanje in Si-Shell) ter v Švici, na Hrvaškem in v Srbiji.

Si želiš nadgraditi svojo kariero v svetu tehnoloških rešitev?

 

Če si ambiciozen, iščeš dodatno znanje in se želiš dokazati ter biti del uspešne ekipe, ki je št. 1 na svojem področju, potem si na pravem mestu…

V podjetju Webtasy, d.o.o., ki nudi široko paleto spletnih rešitev več kot 30.000 strankam blagovnih znamk Domenca, Domovanje in Si-Shell, iščemo za dolgoročnejše sodelovanje novega sodelavca/ko v oddelku Sistemske administracije, v kateri je trenutno 6 članov.

Postani del super ekipe, ki širi svoja znanja tudi izven meja Slovenije – Webtasy je namreč del večje skupine podjetij DHH SpA, v kateri je zaposlenih več strokovnjakov na področju spletnih tehnologij. Poleg možnosti pridobivanja znanj na konferencah in podobnih dogodkih (Kubecon, PromCon, Shift, CloudFest, RIPE, …), letno organiziramo srečanje strokovnjakov znotraj skupine, kjer si izmenjujemo znanje in izkušnje. Možno je tudi začasno delo iz katerekoli lokacije skupine.

Ker si želimo še naprej ostati vodilno podjetje v svetu spletnih storitev, bomo še posebej veseli karierno usmerjenih posameznikov, ki so pripravljeni trdo in pametno delati ter hitro prevzeti odgovornost.

*Brez skrbi – pri spoznavanju okolja in osvajanju novega znanja boš deležen/a podpore celotne ekipe naših strokovnjakov, ki ti bo pomagala do hitrejšega napredka. 

Kaj bo obsegalo tvoje delo?

Delo obsega vzdrževanje preko 1.500 večinoma lastnih fizičnih in virtualnih strežnikov lociranih v Sloveniji, Švici, na Hrvaškem in v Srbiji ter načrtovanje, vzpostavljanje, nadzor in vzdrževanje strežnikov in rešitev na področju virtualizacije, omrežij in informacijske varnosti.

Naše poslanstvo je, da tehnično kompleksne rešitve poenostavimo in jih naredimo prijazne za končnega uporabnika, zato vedno iščemo nove načine (in postopke), kako lahko še izboljšamo uporabniško izkušnjo.

Uporabljamo sledeče tehnologije in rešitve:

 • mrežna oprema: Juniper, Fortinet, Mikrotik,
 • strežniki in diskovna polja: IBM, Supermicro, Dell,
 • operacijske sisteme: CloudLinux, AlmaLinux, CentOS, Debian, Windows,
 • virtualizacija: CloudStack, OVirt, Proxmox, KVM, LXC,
 • relacijske podatkovne baze: MariaDB, MySQL, PostgreSQL, MS SQL,
 • spletni strežniki: LiteSpeed, Apache, Nginx, HAProxy,
 • nadzorne plošče: cPanel, Plesk, DirectAdmin, Webuzo,
 • avtomatizacija: Puppet, Ansible,
 • nadzor delovanja sistemov: Prometheus, Grafana, Nagios, Zabbix
 • in drugo.
 

Predstavitev podjetja in ekipe

Podjetje Webtasy, d.o.o. upravlja blagovne znamke Domenca, Domovanje in Si-Shell ter je največji slovenski ponudnik spletnega gostovanja in registracije domen.

Poleg ekipe 25 sodelavcev (v Sloveniji) in več kot 24 let izkušenj, se lahko pohvalimo s tem, da skrbimo za več kot 30.000 strank z več kot 75.000 domenami.

Webtasy, d.o.o. je sicer del mednarodne skupine podjetij DHH SpA (www.dhh.international) s podjetji in oddelki v Sloveniji, Švici, Italiji, na Hrvaškem, v Srbiji in Bolgariji, v kateri je skupno preko 180 sodelavcev. Skupina upravlja s preko 200.000 domenami za več kot 120.000 strank.

Kaj lahko pričakuješ, ko boš prišel k nam?

Na začetku bo sledilo obdobje cca. 2-3 mesecev, ko ti bomo preko intenzivnega izobraževanja predali vse informacije in znanje, ki ga potrebuješ. Preko konkretnih primerov in s pomočjo mentorja (sodelavca) boš spoznal/a podrobnosti našega vsakdanjega dela.

Po koncu uvajanja boš pripravljen za samostojno delo. Še vedno pa boš imel na voljo sodelavce, ki vedno radi priskočijo na pomoč.

 

Kaj ti nudimo?

Delo se opravlja v prostorih podjetja Webtasy, d.o.o., natančneje na naslovu Pod hribom 55 v Ljubljani (blizu obvoznice in tik ob vznožju Rožnika), kjer te čaka tudi brezplačno parkiranje.

Mesečna plača sega od 2.000 € do 3.000+ € bruto / mesec (+nadomestilo za dežurstvo: 300 do 500 € bruto / mesec), odvisno od izkušenosti ter uspešnosti (o začetnih številkah se pogovorimo na spoznavnem sestanku).

Zaposlitev je redna.

Poleg tega ti pripada regres v višini 2.150 € neto, dodatek za prehrano in dodatek za prevoz na delo po zakonu (ponavadi po kilometrih).

Poleg samih številk obstaja še vrsto drugih simpatičnih razlogov, zakaj se ti splača prijaviti.

V naši ekipi vlada pozitivna energija, s katero bo pridobivanje novega znanja še lažje. Še posebej, ker velikokrat odidemo na konference in tečaje.

Za še bolj uspešno delo bomo za tebe poskrbeli z neomejeno količino sveže kave čaja in sadja, v poletnih dneh pa je vedno na voljo zamrzovalnik poln sladoleda.

Za sproščenost in še boljše vzdušje v pisarni pa poskrbijo turnirji v namiznem tenisu in PIZZA petki.

Tako da …

Verjamemo, da si ob zadnjih stavkih postal/a vsaj nekoliko lačen in željan prijave na delovno mesto …

 

Kako se lahko prijaviš?

Preprosto – svojo prijavo na delovno mesto pošlji do 30.6.2023 na elektronski naslov: zaposlitev@webtasy.com

Prosimo, da poleg prijave priložiš svoj življenjepis in podatek na katero delovno mesto se prijavljaš.

V kolikor te prepoznamo kot potencialnega kandidata za našo ekipo, te bomo v najkrajšem možnem času kontaktirali.

Komaj čakamo, da se spoznamo,

Ekipa Webtasy

 

P.S. V primeru, da se v zgornjem opisu nisi prepoznal, pa nič hudega. Če poznaš iz svojega kroga družine ali prijateljev osebo, ki bi mu delovno mesto bilo všeč, te lepo prosimo, da tole spletno stran posreduješ naprej.

 

Kaj o Domenci pravijo naši uporabniki…

4.9/5

Ocena 4,95 od 5

Povprečna ocena v zadnjem četrtletju

Prejeli smo že več kot 13.000 ocen naših uporabnikov. Več priporočil >

Zakaj je pametno izbrati Domenco?

Prijazna in strokovna
podpora

Vse dni v letu vam bo na razpolago ekipa, ki bo znala odgovoriti na vsa vaša vprašanja.

2000+ domenskih
končnic

Na voljo imate več kot 2000 domenskih končnic po ugodnih cenah.

Nadzorna
plošča - cPanel

Urejajte svoje spletno gostovanje in domene v najbolj priljubljeni nadzorni plošči – cPanel.

23+ let spletne
tradicije

Za vas skrbi izkušena IT ekipa, ki ima na področju spletnega gostovanja več kot 23 let izkušenj.

30-dnevni
BREZPLAČNI preizkus

Nam ne želite takoj “poslati denarja”? Preizkusite naše storitve 100% na naše stroške – brez obveznosti in drobnega tiska.

60-dnevna garancija
na zadovoljstvo

V kolikor z našimi storitvami ne bi bili zadovoljni, vam (brez vprašanj) povrnemo celotno plačano kupnino.

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Naša ekipa vam lahko svetuje pri izbiri najbolj primerne storitve ali pomaga najti rešitev vaših (spletnih) težav.

info@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00

04 58 35 444

Vsak delavnik od 8:00 do 20:00

Naše stranke nas pogosto vprašajo…

Hiper gostovanje je nov tip gostovanja, ki združuje zmogljivost VPS strežnikov ter prijaznost deljenega gostovanja. Primerno je za vse, ki imate zahtevnejše spletne trgovine in strani, a se ne želite obremenjevati z administracijo lastnega strežnika.

Prednosti hiper gostovanja so:

 • Izredna zmogljivost, ki omogoča hitro delovanje tudi najbolj obiskanim in zahtevnim spletnim stranem in trgovinam. Gostovanje je najboljša izbira za vse zahtevnejše Magento, WordPress in WooCommerce, OpenCart, Prestashop ter Joomla strani in trgovine. Odlično delovanje in hitrost omogočajo kakovostni strežniki z SSD diski, Litespeed cache, Apache, MariaDB ter PHP 7.
 • Vključeno vzdrževanje in brezplačna programska oprema. Izbira VPS strežnika s sabo pogosto prinese dodatne stroške (npr. licence programske opreme, pomoč sistemskih administratorjev). V Hiper paketih smo za vse poskrbeli že pri Domenci: vsi stroški licence so že vključeni, za vzdrževanje pa brezplačno poskrbijo naši izkušeni tehniki in sistemski inženirji.
 • Vse, kar potrebujete za spletno prisotnost: optimizirano gostovanje za vašo spletno stran ali trgovino ter neomejeno število e-mail predalov na vaši domeni.
 • Vključena so vsa orodja, ki so na voljo v paketih deljenega gostovanja: v nadzorni plošči cPanel najdete Softaculous, ki omogoča namestitev več kot 450 aplikacij z le enim klikom, orodja za razvijalce (SSH dostop, GIT, WP-CLI, Composer, FTPS, node.js, Python ipd) ter Domenca aktivna zaščita, ki poskrbi za varnost vaše strani.
 • Ekipa, na katero se lahko zanesete. Ekipo Domence sestavlja več kot 25 strokovnjakov različnih področij – pomoč v težavah je torej zagotovljena.

 

Preverite zmogljivost Hiper paketov v primerjavi z ostalimi paketi.

Hiper gostovanje je namenjeno vsem lastnikom zahtevnejših spletnih strani in trgovin, ki se ne želite obremenjevati z administracijo lastnega strežnika. Idealno je za vse zahtevnejše spletne strani in trgovine, ki so narejene s sistemi Magento, WordPress in WooCommerce, OpenCart, Prestashop, Joomla …

Zavedamo se, da je informacij veliko in ravno zato smo spodaj pripravili kratko obrazložitev Hiper paketov, od katerih bo skoraj gotovo eden izmed njih pravi za vas.    

HIPER S – Hiper S izberite, v kolikor ste spletni posel šele začeli, ali pa imate spletno trgovino z manj izdelki.

HIPER M – za uveljavljeno spletno trgovino s povprečnim številom izdelkov in večjim številom obiskovalcev.

HIPER L – za uveljavljeno spletno trgovino z večjim številom izdelkov in močnimi oglaševalskimi akcijami, ki na spletno stran privabijo večje število obiskovalcev.

HIPER XL – za najbolj zahtevne spletne trgovine in portale, za trgovine z veliko izdelki in oglaševalskimi akcijami, ki na spletno stran privabijo večje število obiskovalcev (v kratkem času).

Vaš paket lahko po potrebi tudi nadgradimo tekom zakupljenega obdobja, plačali pa boste le razliko do večjega paketa.

Strežniki z uporabo LiteSpeed tehnologije prepoznajo, kateri deli spletne strani se ne spreminjajo. Te “statične” dele spletne strani si strežnik s pomočjo predpomnjenja že vnaprej pripravi in shrani, zaradi česar lahko potem kasneje kar do 6x hitreje prikaže celotno spletno stran (kljub temu, da so na njej nekateri “ne-statični” deli, kot je na primer košarica).

Ker ob tem porabi manj virov CPU in RAM, lahko Hiper gostovanje naenkrat servira spletno stran več uporabnikom kot klasično gostovanje. Ob močnem oglaševanju ali navalu obiskovalcev na spletno stran bo lahko LiteSpeed strežnik ustrezno poskrbel, da bo spletna stran vidna vsem obiskovalcem. 

Hiper paketi so najboljša izbira za vse, ki imate zahtevne spletne strani, vendar nimate želje ali znanja z urejanjem lastnih strežnikov. V paketih je namreč vključeno brezplačno vzdrževanje strežnika – storitev, ki je pri VPS paketih na voljo za doplačilo.Hiper paketi so torej kombinacija zmogljivosti VPS strežnikov ter enostavnosti deljenega gostovanja.VPS gostovanje pa priporočamo v primerih, ko želite imeti popoln nadzor na svojim strežnikom.

Seveda! Pri Domenci verjamemo v kvaliteto svojih storitev. Zato vam za vse pakete gostovanja ponujamo 60 dnevno garancijo zadovoljstva. Če se boste iz kateregakoli razloga v 60 dneh od nakupa odločili prenehati uporabljati naše storitve gostovanja, vam bomo povrnili denar za celotno trenutno zakupljeno obdobje gostovanja.

Ob vašem zahtevku za vračilo denarja vas bomo povprašali o vzroku za prenehanje gostovanja. Zelo bomo hvaležni, če bomo prejeli vaš odgovor. Le tako namreč lahko izboljšamo naše storitve v prihodnje.

Smo največji ponudnik registracije domen in spletnega gostovanja v Sloveniji, ki je z vami že več kot 23 let. Zato lahko nudimo:

 • Prijazno in strokovno podporo. Vse dni v letu vam bo na razpolago ekipa, ki bo znala odgovoriti na vsa vaša vprašanja.

 • Vse storitve na enem mestu! Nudimo vse storitve, ki jih potrebujete za spletno prisotnost: registracijo domen, spletno gostovanje, e-mail marketing orodje, pomoč pri e-mail predalih in tehničnih nastavitvah, in mnogo več.

 • Mnoge brezplačne ugodnosti: prejmite brezplačno spletno stran, brezplačen paket gostovanja, brezplačne SSL certifikate, brezplačno DNS gostovanje, brezplačen prenos spletnih strani k nam, …

 • Ogromna ponudba domenskih končnic: pri nas lahko izbirate med več kot 2000 domenskimi končnicami! Po ugodnih cenah…

 • Spletno gostovanje s hitrimi in zanesljivimi strežniki z SSD diski – po ugodni ceni. V naši ponudbi boste našli različne pakete: od cenovno ugodnih paketov gostovanja za spletne začetnike, do super zmogljivih VPS strežnikov. Za vsakega nekaj! Seveda omogočamo tudi prehod med paketi. Naj vaš paket gostovanja raste skupaj z vašim poslom!

 • 60-dnevno garancijo: po nakupu spletnega gostovanja imate kar 60 dni časa, da preverite naše storitve. Če z gostovanjem ne bi bili zadovoljni, vam vrnemo denar!

Da! Akcija velja za vse uporabnike ob naročilu novega Hiper paketa.

*Akcija ne velja za spremembe, nadgradnje ali podaljšanja obstoječih paketov gostovanj.

"Za popuste do 57% izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na 04 58 35 444 in vrnili vam bomo klic v najkrajšem možnem času"