Domenca logotip

Vzdrževano CLOUD gostovanje

Zagotovite si polno upravljano, zanesljivo in hitro gostovanje v oblaku za spletne aplikacije, ki so ključnega pomena za nemoteno delovanje vaših poslovnih procesov.

VISOKA ZANESLJIVOST
UP-TIME NAD 99,9 %

NVMe SSD diski in
lastni sistemski viri

Polno upravljanje -
Redne nadgradnje in
varnostni popravki

24/7 NADZOR
IN telefonska podpora

vzdrzevano_2 (1)

Brezskrbno gostovanje v oblaku

Polno upravljanje
Prejmite polni dostop do naših storitev upravljanja strežnikov in sistemskih administratorjev. Popolno za spletne razvijalce in lastnike podjetij, ki nimajo časa ali veščin za upravljanje strežnikov, potrebujejo pa visoko zmogljive rešitve, odporne na izpade.

Oblak zgrajen za hitrost
Izkoristite zmogljivo in zanesljivo strojno opremo ter omrežne povezave. Naša infrastruktura je zasnovana tako, da zagotavlja visoko hitrost prenosa podatkov, nizko latenčnost in visoko razpoložljivost storitev.

Zanesljivost in fleksibilnost
Zagotovite neprekinjeno delovanje informacijskih sistemov in spletnih strani, ki so za vas bistvenega pomena. Izkoristite bogate sistemske vire in enostavne nadgradnje brez ponovnega zagona. 

24/7 namenska podpora
Zanesite se na strokovno ekipo, ki 24 ur na dan proaktivno spremlja vaš strežnik in ukrepa preventivno. Prepustite nadzor nad delovanjem strežnika in vaših aplikacij izkušenim strokovnjakom.

Preverite ponudbo naših Vzdrževanih CLOUD paketov...

Za vas smo pripravili različne velikosti paketov, da bodo vaše storitve delovale brez prekinitev tudi pri velikih obremenitvah.

*Pogoji sistemske podpore

Brez prekinitev: Popolno vzdrževanje vašega oblačnega gostovanja

Skrbimo za vzdrževanje, redne nadgradnje in varnostno posodabljanje programske opreme (cPanel, Cloudlinux, MailScanner, Anti-Virus, Anti-Spam itd.) ter takojšnjo odpravo napak, ki bi nastale kot posledica posodobitev.

Zagotavljamo 24/7 monitoring delovanja oblačne infrastrukture, kar vključuje stalno preverjanje:

 • HTTP odziva (Apache/LiteSpeed),
 • odzivnosti podatkovnega strežnika (MySQL),
 • omrežne dosegljivosti (ping),
 • hitrosti odziva spletnih strani / aplikacij (HTTP 200/TTFB),
 • izrabo virov CPU in RAM
 • porabo diskovnega prostora
 

V sklopu rednega vzdrževanja in sistemske podpore izkoristite dostop do vseh spodnjih storitev.

Postavitev strežnika
Namestitev PHP modulov
Migracija spletnih strani (do 5 ur brezplačno med delovnim časom)
Nastavitev/konfiguracija DNS
Konfiguracija strežnika HTTP/2
Nadgradnja različice PHP
Namestitev SSL
Upravljanje paketov

Napredna analiza delovanja
Konfiguracija pravil požarnega zidu
Varnostno utrjevanje strežnika
Skripta za varnostno kopiranje baze podatkov
Varnostna revizija
Preprečevanje vdorov
Obnovitev vsebine ali baze podatkov (v sklopu sistemske podpore)
Pregled vsiljene e-pošte
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme in IP naslovov iz črnih list (v sklopu sistemske podpore)

Optimizacija Apache strežnika
.htaccess spremembe
Spremembe konfiguracije PHP
Revizija prostora na disku
Upravljanje baz podatkov
MySQL optimizacija
Revizija lastništva dovoljenj
web.config konfiguracija

Personalizirana sistemska podpora

Dodelimo vam osebnega svetovalca, ki bo z vami tesno sodeloval pri razvoju rešitev. Celovita sistemska podpora pa vam bo pomagala izkoristiti vse prednosti, ki jih ponuja sodobna oblačna tehnologija. Naša ekipa strokovnjakov je tu, da vam pomaga v vsakem koraku, od svetovanja pri izbiri pravega strežnika do konfiguracije, vzdrževanja in reševanja morebitnih težav na nivoju strežnika ali aplikacij. 

 • Spremembe in optimizacije v konfiguraciji posameznih odprtokodnih sistemov za upravljanje z vsebino (CMS),
 • Raziskovanje vzrokov za napake na spletnih straneh in v aplikacijah,
 • Namestitev dodatnih knjižnic (OpenSearch, Redis,…),
 • Obremenitveni testi,
 • Dežurstvo sistemskega administratorja ob ključnih dogodkih (zagon kampanje, pričakovan povečan obisk,…) za zagotovitev nemotenega delovanja spletnih storitev,
 • Analiza dnevniških datotek (log…),
 • Raziskava vzrokov za ranljivost spletnih strani,
 • Analiza vzrokov za prekomerno obremenitev strežnika, ki izhajajo iz vaših spletnih aplikacij,
 • Popravila in optimizacije po meri,

Stopite v kontakt z nami

Za pridobitev podrobnejših informacij o naših storitvah izpolnite obrazec. Naša predana ekipa bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja ter vam pomagala najti optimalno rešitev za vaše poslovne cilje.

Pogosta vprašanja

Poleg lastnikov spletnih trgovin, razvijalcev in marketing agencij je vzdrževano cloud gostovanje pri Domenci idealno tudi za vse tiste, ki upravljajo s spletnimi stranmi, ki so ključnega pomena za poslovanje. To lahko vključuje na primer spletna mesta za rezervacije, spletne trgovine, spletne aplikacije za upravljanje s podatki in druge kritične spletne storitve, kjer so visoka razpoložljivost, zanesljivost in zmogljivost bistvenega pomena za nemoteno delovanje poslovnih procesov. Z vzdrževanim Cloud gostovanjem pri Domenci boste lahko zagotovili, da bodo vaše storitve vedno dostopne, zanesljive in hitro odzivne na spremembe v zahtevah strank in poslovnega okolja.

Vzdrževano Cloud gostovanje je storitev, ki podjetjem omogoča, da svoje storitve in aplikacije gostujejo v oblaku. Gostovanje v oblaku pri Domenci ima številne prednosti, med drugim visoko razpoložljivost, zanesljivost in zmogljivost, prilagodljivost in razširljivost ter 24/7 strokovno podporo. Vzdrževano Cloud gostovanje je še posebej privlačno za podjetja, ki se želijo osredotočiti na svoje ključne poslovne dejavnosti, saj lahko za gostovanje svojih storitev in aplikacij namesto lastne infrastrukture uporabijo infrastrukturo v oblaku, ki jo upravljajo strokovnjaki Domence.  

Visoka razpoložljivost in zanesljivost sta zagotovljeni zaradi dejstva, da vzdržujemo 24-urni nadzor nad okoljem v oblaku, nenehno spremljamo delovanje in zagotovimo takojšnjo obravnavo težav s sistemom. Z optimalno pasovno širino, hrambo podatkov in visokim up- time časom ste lahko prepričani, da bodo storitve delovale brez prekinitev, tudi pri velikih obremenitvah.

Prilagodljivost in razširljivost storitev upravljanih v oblaku omogočata hitro prilagajanje potrebam podjetja. Ponudniki storitev lahko z našo pomočjo namreč hitro spremenite in nadgradite infrastrukturo, da se prilagodite rastočim zahtevam vašega podjetja.

Strokovna podpora 24/7 pa je še posebej pomembna, saj vam dodelimo osebnega svetovalca, posebno telefonsko številko do 2. nivoja podpore in namensko skupino inženirjev, na katerih strokovno znanje se je mogoče zanesti 24 ur na dan, 7 dni v tednu. To pomeni, da se lahko zanesete na izkušene strokovnjake, ki bodo skrbeli za brezhibno delovanje strežnika.

Vzdrževano Cloud gostovanje pri Domenci torej omogoča podjetjem, da se osredotočijo na svoje ključne dejavnosti, medtem ko strokovnjaki skrbijo za delovanje infrastrukture. To pomeni, da lahko kot podjetje hitreje odgovorite na spremembe na trgu in se bolj usmerite v izboljšanje svojih storitev in proizvodov.

Sistemski administratorji pri Domenci upravljamo skupno več kot 1500 strežnikov v 4. različnih državah.

Redno vzdrževanje zajema naslednje storitve in funkcije:

 • Posodobitve programske opreme: Ponudnik redno izvaja posodobitve programske opreme na strežniku, vključno z operacijskim sistemom, spletnimi strežniki in drugimi pomembnimi komponentami. To zagotavlja varnost, stabilnost in optimalno delovanje strežnika.
 • Varnostne posodobitve: Redno vzdrževanje vključuje tudi posodobitve varnostnih komponent, kot so požarni zidovi, protivirusni programi in drugi mehanizmi zaščite. To je pomembno za zmanjšanje tveganja za morebitne varnostne grožnje.
 • Nadzor in spremljanje: Ponudnik vzdržuje nadzorno ploščo in orodja za spremljanje delovanja strežnika. To omogoča, da monitoriramo zmogljivost strežnika, nadzorujemo promet in identificiramo morebitne težave ali napake.
 • Reševanje težav: Ponudnik vzdržuje ekipo strokovnjakov, ki so na voljo za reševanje težav, ki se lahko pojavijo na strežniku. To vključuje spremljanje delovanja strežnika, identifikacijo in odpravljanje napak ter nudenje podpore uporabnikom v primeru težav.

Poleg naše brezplačne tehnične podpore, namenjene lažji in učinkovitejši uporabi naših storitev, vam z veseljem ponudimo tudi dodatno pomoč. V primeru, ko se znajdete v situaciji, kjer vam vaše delo s Cloud gostovanjem ovira pomanjkanje vašega časa, strokovnega znanja, težava ali napaka, ki se tiče delovanja vaše spletne strani ali aplikacije, lahko uporabite našo sistemsko podporo.

Sistemsko podporo si lahko predstavljate kot hitro pomoč na cesti v primeru v primeru okvare avtomobila. Naš strokovnjak, v okviru reševanja zahtevka sistemske podpore, naredi vse, da bo vaš strežnik “spet vozen”, če pa bo le mogoče, bo popolnoma odpravil vzrok težave. 

Z dolgoletnimi izkušnjami pri optimizaciji različnih spletnih sistemov in CMS-jev pa za tudi konfiguriramo določene spletne aplikacije, analiziramo promet in obremenitve, nameščamo dodatne knjižnice in izvajamo razne optimizacije s ciljem, da vaše spletne storitve delujejo najhitreje in zanesljivo. 

Vsak paket ima že vključeno določeno število minut sistemske podpore na mesec. 

Odkrijte vse prednosti vzdrževanega CLOUD gostovanja

Redne nadgradnje in vedno nameščeni varnostni popravki

Poskrbimo za nadgradnjo:

 • operacijskega sistema
 • spletnega strežnika
 • poštnega strežnika
 • FTP strežnika
 • podatkovnega strežnika
 • nadzorne plošče

Sistemska podpora za lažje in učinkovitejše delo s Cloud strežnikom.

Poleg vključene brezplačne sistemske podpore, vam z veseljem ponudimo tudi dodatno pomoč v obliki diagnoze težav ali obremenitev in predlogov za izboljšave vaših spletnih aplikacij.

24/7 Monitoring in odprava napak

Brezskrbno se posvetite vodenju svojega posla, saj naši IT strokovnjaki nadzorujejo delovanje strežnika in porabo virov (CPU, RAM in prostor). Aktivno rešujemo nastale težave, k jih zaznamo pri monitoringu. Obvestimo vas o izvedenih ukrepih ter opozorimo na potrebne spremembe ali nadgradnje.

Hitra obnova podatkov (Disaster Recovery)

Vključuje nabor politik, postopkov in infrastrukturne arhitekture, ki omogoča obnovitev bistvenih IT sistemov takoj po incidentu. Na ta način lahko poslovanje teče naprej z minimalnimi ali celo nič izpadi.

Prilagodljivost in skalabilnost

Upravljanje s strežniškimi viri je še bolj enostavno in brezskrbno. Povečajte količino RAM ali CPU, brez da bi bilo potrebno ponovno zagnati strežnik. Zmogljivosti povečajte, ko jih potrebujete.

Brezplačne varnostne kopije

Dnevno se s pomočjo avtomatiziranega sistema izdelajo varnostne kopije podatkov. Vašo spletno stran lahko ob težavah enostavno brezplačno obnovite iz varnostne kopije. Na voljo je 17 obnovitvenih točk.

Možnost nadzorne plošče Plesk ali cPanel

Naročite vašo priljubljeno nadzorno ploščo. Nadzorna plošča Plesk je bila optimizirana za učinkovito delo, hkrati pa prinaša nove lastnosti. Izberite cPanel če želite pregleden in zmogljiv vmesnik za delo z vašim gostovanjem (WHM vključen).

Dodatnih 20 GB prostora na strežniku

Vsak paket Cloud vzdrževanega gostovanja vsebuje dodatnih 20 GB prostora. Namenjen je namestitvi operacijskega sistema in vse želene programske opreme.

10 Gbps povezava do vozlišča SIX

Popolnoma lastna 10 Gbps povezava do vozlišča SIX in s tem do vseh slovenskih operaterjev internetne infrastrukture.

Preostale lastnosti Vzdrževanega Cloud gostovanja >

Dodatki

Znotraj vsakega izmed paketov vam omogočamo še večjo fleksibilnost pri izbiri količine RAM-a, jeder procesorja ali diskovnega prostora. 

CPU

Povečajte moč z dodatnimi procesorski jedri

RAM

Dodajte RAM k obstoječemu paketu

PROSTOR

Povečajte prostor za dodatnih 50 GB

Zakaj je pametno izbrati Domenco?

24+ let
spletne tradicije

Smo podjetje, ki ima na področju spletnega gostovanja in registracije domen več kot 24 let izkušenj.

25 zaposlenih
strokovnjakov

Na vseh oddelkih za vas skrbijo izkušeni strokovnjaki z obširnim znanjem, vsak na svojem področju.

31.000+
zadovoljnih strank

Največji ponudnik gostovanja v Sloveniji – zaupa nam že več kot 31.000 uporabnikov različnih spletnih rešitev.

Prijazna podpora
na voljo 365 dni v letu

Vsak dan od 8. do 20. ure, vključno z vikendi in prazniki, vam bo na razpolago ekipa, ki bo odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Več kot 1.600 strežnikov
v upravljanju

Ekipa izkušenih sistemskih administratorjev skrbi za vzpostavitev, posodobitve in monitoring več kot 1.600 strežnikov v 5  državah.

Pečat za izdan ISO certifikat

Zavezani
visokim standardom

Certifikat ISO 9001:2015, izdan s strani Bureau Veritas, dokazuje skladnost sistema vodenja za registracijo domen, spletno gostovanje, gostovanje v oblaku in VPS strežnike.

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Naša ekipa vam lahko svetuje pri izbiri najbolj primerne storitve ali pomaga najti rešitev vaših (spletnih) težav.

info@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00

04 58 35 444

Vsak delavnik od 8:00 do 20:00

Kaj o Domenci pravijo naši uporabniki…

4.9/5

Ocena 4,93 od 5

Povprečna ocena zadovoljstva s podporo v obdobju april – junij 2024

Prejeli smo že več kot 13.000 ocen naših uporabnikov. Več priporočil >

"Podaljšanje domen tudi do 56% ceneje od objavljenih cen. Če imate večje število domen izpolnite spodnji obrazec."