Kako napisati naslov, ki prodaja?

Naslov je prvi, mogoče tudi zadnji vtis, ki ga naredite na bralca. Statistika je zgovorna: 8 od 10 uporabnikov prebere naslov, le 2 od 10 prebereta tudi ostalo besedilo.

Ko pišete e-novice, blog ali vsebino za spletno stran, je izbira naslova besedila torej ključna. Če ne bo vzbudil pozornosti, ste pravzaprav že izgubili potencialnega kupca.

Moč privlačnega naslova pa se ne skriva le v tem, da pritegne pozornost bralca, temveč tudi v tem, da ga zapelje v branje in mu obljubi nagrado za branje!

Kako torej napisati naslov, ki bo prepričal? Preberite 5 tipov naslovov, ki vedno delujejo.

 

1. Neposredni naslov

S tovrstnim naslovom brez ovinkov zapeljete v samo bistvo novice oz. besedila. Primer: »30 % popust na ves jeans« ali »Brezplačna kuharska knjiga«.

 

2. Poziv k akciji

Ljudje na nezavedni ravni radi sledimo pozivom. Zakaj ga ne bi uporabili tudi v naslovu? Naslov začnite z močnim glagolom, ki poziva bralce k akciji. Na primer: »Naročite se na e-novice« ali »Preverite ponudbo izdelkov v akciji«.

 

3. Pričevanje v naslovu

V naslovu uporabite citat zadovoljne stranke ali znane osebnosti. Na primer: »Redno spremljam Domovanje.com blog,« priznava Johnny Depp«. 🙂

 

4. Naslov v obliki vprašanja

Zastavite vprašanje, s katerim se bo uporabnik takoj čustveno povezal ali pa bo želel izvedeti odgovor. Na primer: »Kaj ločuje uspešnega podjetnika od neuspešnega?«

 

5. Naslov tipa »Kako«

Naslov, ki ga vidite na vsakem koraku – od spleta do veleplakatov in televizijskih oglasov. Enostavno zato, ker deluje. Primer takega naslova je na vrhu tega prispevka. Če ga berete, očitno nekaj je na tem. 🙂

 

Ne pozabite, dober naslov je šele začetek. Posebno pozornost je potrebno posvetiti tudi besedilu. Vsak stavek besedila naj bo oblikovan tako, da bo spodbudil bralca k branju naslednjega. Več o pisanju učinkovitih besedil si preberite v prispevku Kako napisati odlična besedila za spletno stran.

 

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja