Kako doseči večjo kredibilnost v očeh kupca?

Eno izmed največjih, vendar neotipljivih bogastev podjetja, je njegova kredibilnost. Težko jo je zgraditi, ko jo enkrat izgubite, pa jo izredno težko pridobite nazaj. Preberite, kako graditi kredibilnost na svetovnem spletu.

Zakaj je kredibilnost tako pomembna?

Kredibilne blagovne znamke prodajajo več in lažje, predvsem pa lahko prodajajo po višji ceni, saj jim kupec zaupa, da bodo izpolnile pričakovanja.
Na kredibilnost vplivamo tako, da dosledno izpolnjujemo obljube. Doslednost je še pomembnejša pri znamkah, ki intenzivno komunicirajo na spletu, saj vse, kar objavimo na internetu, tam ostane dolgo časa. Poleg tega so informacije na spletu preverljive in dostopne vsakomur v vsakem trenutku.

 

Kaj je še posebej pomembno, kadar gradimo kredibilnost na spletu?

1. Nikoli ne komunicirajte tistega, česar ne morete izpolniti!

Na spletu se da vse preveriti in to v trenutku, zato ne obljubljajte, da ste najboljši, najcenejši in najhitrejši, če to niste! Vaši kupci bodo hitro ugotovili, kaj je resnica in kaj so prazne besede. Kupci, razočarani nad vašimi obljubami, pa se k vam gotovo ne bodo vračali, še manj pa postali vaši zvesti kupci.

 

2. Na spletni strani objavite certifikate, reference, izjave zadovoljnih strank in še kakšen dober primer iz prakse.

Vse to vam bo pomagalo krepiti kredibilnost. Natančno razložite, kaj določen certifikat pomeni. Na opazno mesto nanizajte še vaše reference, za piko na i pa kontaktirajte tudi kakšno izmed vaših strank in jo prosite za izjavo. Naj o vas pove stavek ali dva na način, na katerega bi vas priporočila svojim prijateljem.
Izjave zadovoljnih strank lahko podkrepite tudi s sliko ali jih celo pripravite v obliki kratkih videov. Pomembno je, da stranko podpišete s pravim imenom in priimkom, če poslujete business-to-business, pa dodate še njeno podjetje in naziv.

 

3. Kaj storiti z negativnimi komentarji?

Če ste prisotni v družbenih medijih, na primer imate Facebook stran, se vam lahko zgodi, da kdo tam objavi kritiko. Uprite se impulzu, da bi jo izbrisali.
Izbris kaže na prestrašeno reakcijo nekoga, ki je informacije zanikal kljub temu, da so bile resnične. Nihče ni popoln, niti vi niti vaši kupci, zato se je v primeru spodrsljaja najbolj modro opravičiti. Tudi, če se moti stranka in ne vi, je v odgovoru nikar ne napadajte. Komunikacijo po prvem odgovoru preusmerite na zasebne kanale, kot je e-pošta, in tam razrešite situacijo.

Če boste ustrezno odreagirali, boste celo okrepili kredibilnost v očeh kupcev. Kupci s katerimi ste uspeli vzpostaviti dober odnos v „slabih“ trenutkih, si vas bodo gotovo zapomnili, ter vas najverjetneje celo priporočali svojim prijateljem.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja