6 nasvetov za pridobivanje naročnikov e-novic

Prejšnjič smo si ogledali zakonske omejitve pridobivanja naročnikov na e-novice. Videli smo, da nas zakonodaja v marsičem zelo omejuje. A ni vse tako brezupno. Obstaja mnogo uspešnih in učinkovitih načinov, kako pridobiti zainteresirane bralce.

 

1. Dodajte obrazec za prijavo na svojo spletno stran

Obrazec za prijavo naj bo prvo, kar storite. Ne pozabite na vabljivo besedilo: če imate veliko prejemnikov, se pohvalite s številko, in seveda povejte, kaj pridobijo s prijavo.
Primer: Bodite na tekočem z novicami o e-mail marketingu in se pridružite 5.000 zadovoljnim prejemnikom naših e-novic!

 

2. Povabilo k vpisu iz dobrega članka

Pišete članke, ki jih obiskovalci z veseljem berejo? Potem to izkoristite in bralce povabite k vpisu na e-novice (pri tem ne pozabite dodati, da bodo v e-novicah deležni takih in še boljših člankov). Priporočamo, da obrazca ne dodate le na dno članka, ampak ga – za tiste bolj lene – dodate že pri kratkem povzetku članka.

 

3. Povabilo k prijavi po opravljenem nakupu

Obiskovalcem je bila ponudba na vaši strani očitno zelo všeč, saj se drugače ne bi odločili za nakup. Izkoristite to! Po koncu nakupa in v e-poštnem sporočilu, ki ga pošljete kot potrdilo o oddani pošiljki, kupca povabite še k vpisu na e-novice. Pri tem ne pozabite poudariti vseh razlogov, zakaj bi to storili (obljubite jim npr. dodatne ugodnosti).

 

4. Ponudite nekaj brezplačnega ali priredite nagradno igro

Večina uporabnikov nima zadržkov pri vpisovanju svojega e-poštnega naslova, če imajo le možnost kaj dobiti v zameno. Pripravite lahko brezplačno e-knjigo ali organizirate nagradno igro. Možnosti je neskončno.

 

5. Povabite k prijavi prek različnih družabnih kanalov

Izkoristite svojo Facebook stran ali Twitter in privržence povabite k prijavi na e-novice. Ne pozabite: dajte jim razlog za prijavo.

 

6. Oglašujte in testirajte

Če vaša stran nima nobenega obiskovalca, lahko vzpostavite vse mogoče načine prijave, a učinka ne bo. Najhitrejši način pridobivanja obiskovalcev je oglaševanje na Googlu. Vsaj na začetku lahko nove naročnike zbirate na ta način, obenem pa lahko naval obiskovalcev izkoristite tudi za testiranje. Pripravite različne vstopne strani, z različnimi tekstovnimi in oblikovnimi pozivi k prijavi. Tako boste hitro pridobili nove bralce, sproti pa boste tudi ugotovili, kakšen način vabila je najuspešnejši.

 

Imate bazo – ne izgubite je po nepotrebnem!

Sedaj imate dober načrt, kako zgraditi bazo za e-novice. Manjka vam le še zanesljivo in enostavno orodje za pošiljanje e-novic. In potem vas čaka glavno delo: priprava e-novic. Pazite, da tako težko pridobljenih uporabnikov ne izgubite zaradi nezanimivih, preveč prodajnih ali preveč vsiljivih e-novic.

 

Podobni članki

  1. Cisto iz radovednosti….

    1) Obrazec za prijavo naj bo prvo, kar storite. Ne pozabite na vabljivo besedilo
    – Na tej spletni strani je vabljivo besedilo “Prijavite se na e-novice”, skrito cisto na dnu strani

    2) Priporočamo, da obrazca ne dodate le na dno članka, ampak ga – za tiste bolj lene – dodate že pri kratkem povzetku članka.
    – razen prej omenjenega polja nisem zasledil nobenega obrazca

    4) Ponudite nekaj brezplačnega ali priredite nagradno igro
    – Hmmm.. nisem zasledil.

    5) Povabite k prijavi prek različnih družabnih kanalov
    V družabne medije je šlo tu toliko razmisleka, da je na voljo povezava za objavo na http://www.reddit.com, kamor blog v Slovenscini vsekakor ne sodi.

    Razen točke 3 (ki za blog ni relevantna) in oglaševanja (ki ga nisem zasledil, ne pomeni pa, da ne obstaja) izgleda, da se sami ne drzite niti enega od nasvetov. Je mogoce to pomembneje pozneje, ko je ze nekaj bralcev na blogu, ali bi morda morali poslati clanek tudi cloveku, ki ureja WordPress predlogo?

    1. Fedja, pozdravljeni in hvala za vprašanja. Če bi bilo zbiranje prijav na e-novice eden pomembnejših ciljev tega bloga, bi seveda na drugačen način izpostavili možnost prijave. V tem trenutku ni tako, lahko pa, da se bo to kdaj spremenilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja