Internal Server Error (500 Internal Server Error) [WordPress napake]

OPOZORILO: Pred odpravo napak ali spreminjanjem datotek vam svetujemo, da si ustvarite varnostno kopijo datotek in podatkovne baze.

Napaka “500 Internal Server Error” je zelo splošna koda, kar pomeni, da je na strežniku spletnega mesta prišlo do napake, vendar strežnik ni mogel natančneje določiti, kaj je natančna težava. Možni zapisi napak so tudi: “HTTP 500 – Internal Server Error”, “Temporary Error (500)”, “HTTP 500 Internal Error”, “500. That’s an error”. Predlagamo, da najprej preverite datoteko “error_log”. Dnevnike napak PHP si je moč ogledati s klikom na ikono File Manager v razdelku Files. Najdemo jih v mapi “public_html” in podmapah kot so “wp-content”, “wp-admin”, …

Možne napake so:

Napaka v datoteki .htaccess: Predlagamo preimenovanje datoteke .htaccess v .htaccess_old ter ponovno osvežite spletno stran. Če se ta prikaže, bo potrebno poiskati vzrok za nedelovanje v tej datoteki.

PHP nastavitve: Eden od možnih vzrokov je “memory_limit”. PHP nastavitve v cPanel nadzorni plošči nastavljate samostojno.

Nekompatibilna PHP verzija: Če ste pred kratkim posodabljali WordPress ali katerega od vtičnikov oziroma imate vključene samodejne posodobitve, preverite katero verzijo PHP-ja uporabljate in jo po potrebi povišajte. Spremembo PHP verzije lahko uredite samostojno v cPanel nadzorni plošči.

Napaka v temi ali vtičniku WordPressa: Za začetek predlagamo, da izključite vse vtičnike naenkrat in jih nato postopoma vključujete nazaj. To uredite v administraciji vaše WordPress strani. Če v administracijo WP ne morete dostopati, lahko vtičnike izključite preko FTPja ali File Managerja tako, da mapo “plugins” preimenujete v “.plugins”. Mapa se običajno nahaja v “public_html/wp-content”. Če se stran prikaže, je verjetno težava z enim od vtičnikov. Preimenovano mapo “.plugins” preimenujte nazaj v “plugins” in sedaj poskusite s preimenovanjem vsake mape vtičnika posebej (če mape .plugins ne vidite, omogočite pogled skritih datotek). Ko ugotovite kateri vtičnik povzorča napako, predlagamo, da se obrnete neposredno na razvijalca.

Potrebujete pomoč pri ureditvi napake?

Pri tem vam lahko pomaga tudi naša ekipa Domenca strokovnjakov. Pišite nam ali pa si preberite več o storitvah, ki jih nudimo za naše stranke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja