Bo vaša Facebook aplikacija prvega oktobra nehala delovati?

Facebook aplikacije čaka sprememba.Ste zadnje čase opazili številne novosti na Facebooku? V soboto se jim bo pridružila sprememba, ki posega v način delovanja Facebook aplikacij. Morda ste že zaznali zapis na strani Facebook Developers in vas je zaskrbelo, da bo vaš pozdravni zavihek na Facebook strani ali pa Facebook nagradna igra 1. oktobra nehala delovati. Kaj se bo zgodilo?

 

Aplikacije bodo morale uporabljati SSL certifikat

Za večino lastnikov aplikacij je najpomembnejša sprememba pod točko 2: aplikacije in posebni zavihki na Facebook straneh bodo od po novem morale delovati s pomočjo varnega protokola HTTPS. Vsebina vaših aplikacij, torej slike, besedila in podobno, že zdaj ne gostuje na Facebooku, ampak drugje na spletu. Od 1. oktobra dalje bo Facebook zahteval, da je ta vsebina shranjena na varni lokaciji.

V ta namen boste morali poskrbeti, da bo imela stran, kjer se nahaja vsebina aplikacije, SSL certifikat. Ta omogoča zaščito prenosa podatkov med spletno stranjo in obiskovalcem. Če trenutno imate delujočo Facebook aplikacijo, na primer nagradno igro, vam svetujemo, da čim prej naročite SSL certifikat in tako zagotovite njeno nadaljnje delovanje.

 

Dobra novica za stare FBML zavihke

Pozdravni zavihki na Facebook straneh, kot je na primer tale, obstajajo že nekaj časa. Običajno je njihova naloga nagovoriti obiskovalce, ki še niso privrženci Facebook strani. V preteklosti so bili, tako kot druge Facebook aplikacije, izdelani s pomočjo skriptnega jezika FBML. Že od marca ni več mogoče ustvarjati novih FBML zavihkov, saj je to tehnologijo zamenjal iframe, medtem ko stari FBML zavihki še vedno delujejo. Če imate na Facebook strani pozdravni zavihek, objavljen pred letošnjo pomladjo, je zelo verjetno narejen s pomočjo FBML in sprememba 1. oktobra po besedah Facebooka  ne bo vplivala nanj. Kljub temu pa pričakujemo, da FBML zavihki ne bodo delovali za vedno.

 

Preverite, ali je vaš zavihek narejen s pomočjo FBML

Če se želite prepričati, kako deluje vaš zavihek, se prijavite v Facebook, obiščite vašo stran in kliknite na gumb Uredi stran. Potem izberite zavihek Aplikacije in poiščite svoj zavihek. Če zraven njegovega imena zagledate kratico FBML, ste lahko pomirjeni, sicer pa se posvetujte s tistim, ki ga je izdelal.

FBML zavihek v urejevalniku Facebook strani

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja