Že poznate orodje za oblikovanje – Canva?

Kaj če bi lahko hitro in enostavno ustvarili profesionalne grafike za spletne storitve, brez potrebe po obširnem poznavanju oblikovanja? S Canvo, spletno platformo za oblikovanje grafik, je to mogoče.

Canva je orodje, ki vam omogoča, da ustvarite vizualno privlačne grafike za različne namene, kot so objave na družbenih omrežjih, spletne pasice, vizitke, brošure, plakati in še več. Nudi širok nabor orodij in funkcij, ki so enostavne za uporabo in vam pomagajo ustvariti profesionalno oblikovane grafike, ne glede na vaše predhodno znanje in izkušnje.

V tem članku si bomo ogledali, kako Canva deluje in kako lahko izkoristite njene predloge in funkcije za ustvarjanje edinstvenih in privlačnih grafik za vaše poslovne ali osebne potrebe.

Predloge za različne namene uporabe

Canva vsebuje številne v naprej pripravljene predloge in motive, ki jih je enostavno sestaviti v atraktivno obliko. Z mislijo na prihranek vašega časa, so predloge pripravljene že v pravilnih dimenzijah za različne namene (npr. Facebook objave ali Instagram objave).

Canva Facebook predloge
Nekateri primeri predlog za Facebook objave, že v pravilnih dimenzijah.

Ker kot uporabnik spletnih storitev za delo potrebujete kreative, lahko grafične elemente Canve koristno uporabite tudi na vaših spletnih straneh in socialnih omrežjih. Mnoga podjetja in posamezniki uporabljajo Canvo za ustvarjanje prilagojenih grafik za svoje spletne strani. Ustvarite pasice, infografike in ilustracije, ki so v skladu s celostno grafično podobo vaše blagovne znamke.

Kaj vse lahko ustvarite v Canvi?

Canva ponuja širok nabor funkcij in orodij za ustvarjanje vizualno privlačnih grafik za različne namene. Nekatere od glavnih funkcij, ki jih lahko izkoristite v Canvi, vključujejo:

  • Oblikovanje objav za družbena omrežja: enostavno ustvarjanje privlačnih objav za različna družbena omrežja, kot so Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn. Lahko izbirate med različnimi predlogami, prilagajate velikosti in dodajate različne grafike, besedila in filtre.
  • Oblikovanje spletnih pasic: ustvarite vizualno privlačne spletne pasice za vaše spletne strani in spletne oglase. Lahko izbirate med različnimi predlogami in prilagajate velikosti, barve, slike in besedila.
  • Oblikovanje brošur in plakatov: izkoristite enostavno oblikovanje brošur in plakatov, kjer lahko izbirate med različnimi predlogami.
  • Oblikovanje vabil in letakov: oblikovanje vabil in letakov za različne dogodke, kot so rojstni dnevi, poroke, konference, predstavitve in več.
  • Ustvarjanje prezentacij: omogoča hitro ustvarjanje privlačnih prezentacij, kjer lahko izgled popolnoma prilagodite svojemu logotipu ali blagovni znamki.
  • Oblikovanje knjig in e-knjig: oblikujte knjige in e-knjige.
  • Izdelava vizitk: ustvarite unikatno vizitko za svoje poslovne potrebe.

To je samo nekaj glavnih funkcij, ki jih ponuja Canva. Platforma vam omogoča ustvarjanje različnih vrst grafik za različne namene, od poslovnih do osebnih. Nudi namreč obilo možnosti za prilagajanje in ustvarjanje edinstvenih kreativ.

Urejevalnik Canva

Urejevalnik je izjemno napreden in omogoča dodajanje številnih različnih elementov, kot so kvadrati, krogi, gumbi, ikone, popestritveni elementi in še več. Poleg tega lahko preprosto naložite svoje fotografije in jih vključite v svoj dizajn. Canva vam omogoča tudi ustvarjanje lepih in privlačnih grafikonov ter drugih infografik. Najboljše od vsega pa je, da je program na voljo v slovenskem jeziku, kar olajša delo vsem uporabnikom.

Canva urejevalnik deluje na principu “drag-and-drop“, kar pomeni, da lahko elemente preprosto povlečete in spustite v svoj dizajn, ter jih nato še oblikujete. To močno olajša proces izdelave grafik in omogoča, da vaša končna grafika izgleda popolno in profesionalno, brez potrebe po posebnih tehničnih spretnostih.

Canva izgled urejevalnika

Canva je v osnovi brezplačna

Canva je urejevalnik grafik, ki tudi v brezplačni verziji ponuja širok nabor orodij in funkcij za oblikovanje različnih projektov. Uporabnikom je na voljo tudi možnost dokupa posameznih elementov kot so premium slike ali ilustracije. Običajno znaša cena dodatne grafike 1 €.

Poleg tega pa Canva ponuja tudi plačljivo različico PRO, ki omogoča dodatne funkcije in orodja, kot so sodelovanje v timih in večje število predlog za oblikovanje.

Objava vaših kreativ tudi na Facebooku, Twitterju in drugih socialnih omrežjih

Vse kreative so vam neposredno po koncu oblikovanja dostopne v pdf ali png obliki in  pripravljene za objavo. Že aplikacija sama vam pa ponudi možnost, da izdelke takoj delite tudi na Facebook ali Twitter profilu. S pomočjo te praktične aplikacije lahko torej že v nekaj minutah pripravite in objavite novo Facebook “cover” fotografijo, novo pasico ali pa zanimivo infografiko.

Zaključek

V zaključku lahko povzamemo, da je Canva zmogljivo orodje za oblikovanje in urejanje grafik za vse uporabnike interneta. S svojimi funkcijami in predlogami olajša delo pri oblikovanju različnih vrst vsebin. Canva je tudi cenovno dostopna, saj je v osnovi brezplačna.

Lastniki spletnih gostovanj lahko izkoristite Canvo za izdelavo vrhunskih grafičnih elementov za svoje spletne strani in privabite še več obiskovalcev s privlačnimi vizualnimi vsebinami.

Podobni članki