Kam je izginila »Stara verzija« Google Analytics?

Old Version Google AnalyticsČe ste se te dni vpisali v Google Analytics in zaman iskali povezavo »Old Version«, ne skrbite. Našli smo jo.

 

Mnogi, ki nam je vedenje obiskovalcev na naši spletni strani pomembno, uporabljamo orodje Google Analytics. Že pred meseci nam je Google postregel z novo verzijo orodja, ki je marsikaj obrnila na glavo. Podatki so po novem drugače razporejeni, pojavili so se novi meniji in prikazi. Odzivi so bili različni. Med uporabniki je bilo veliko takšnih, ki jim novosti niso ustrezale in so vsakič znova ob vstopu v orodje kliknili na povezavo »Old version«. Tam je bilo vse domače in podatki so bili tam, kjer smo jih navajeni.

Ste zadnje dni že kaj obiskali svoj Google Analytics? V glavi strani boste zaman iskali povezavo na staro verzijo. Toda brez panike: še vedno lahko dostopate do nje. Po novem se nahaja v nogi strani, poimenovana pa je »Old Version – Reporting«.

Seveda ne pričakujemo, da bomo za vse večne čase obdržali dostop do stare verzije Google Analytics. Zato se čim prej spoprimite z novo, po nekaj navajanja vam bo dobro služila. Tisti, ki Google Analytics še ne uporabljate, pa lahko začnete tukaj.

 

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja