Kako poskrbeti za spletno stran med dopustom?

Nič ni lepšega kot miren, brezskrben dopust. A tak bo le, če se boste nanj pripravili in še pred odhodom uredili vse, da preprečite morebitne težave. V pomoč so vam lahko naši nasveti:

1. Poskrbite, da stran med vašim dopustom ne preneha delovati

Za normalno delovanje spletne strani potrebujete (vsaj) domeno in spletno gostovanje. Pred dopustom je dobro preveriti, kdaj te storitve potečejo.

Če vam med dopustom poteče domena ali gostovanje, vaša spletna stran in e-mail predali prenehajo delovati!

Datum poteka najlažje preverite v svojih uporabniških straneh. Točen datum boste našli pri vsaki storitvi. Priporočam, da podaljšate vse storitve, ki potečejo v roku meseca dni po vašem dopustu, saj boste tako imeli eno skrb manj ob vrnitvi domov.

2. Preverite, da boste tudi na dopustu prejemali pomembna obvestila

Priporočam, da preverite in posodobite tudi vaše kontaktne podatke. Na e-mail, ki ste ga vpisali, boste namreč prejeli ponudbo za podaljšanje, pa tudi morebitna obvestila o težavah na vaši strani (npr. o avtomatičnem zaklepu spletne strani zaradi najdbe sumljivih datotek).

3. Posodobite spletno stran in tako poskrbite za varnost

Točko 2. lahko deloma preprečite s tem, da pred dopustom poskrbite za posodobitev svoje spletne strani ter tako zmanjšate varnostna tveganja. Če strani (npr. aplikacije WordPress in vseh vtičnikov) ne znate posodobiti sami, vam lahko pri tem pomaga tudi naša ekipa. Pišite nam na info@domenca.com, naši tehniki bodo z veseljem uredili vse potrebno.

4. Obvestite stranke o odsotnosti oziroma vnaprej pripravite objave

Podjetja zelo različno komunikacijo v času dopustov. Nekateri pripravijo samodejne odzivnike z obvestilom o odsotnosti ter na spletni strani javno objavijo, do kdaj podjetje ne posluje. Drugi pa raje vnaprej pripravijo objave ter službeno pošto pregledujejo tudi na plaži.

Med katere spadate vi? Vsekakor ena ali druga opcija zahteva nekaj razmisleka: če želite imeti miren dopust, pripravite samodejne odzivnike in na spletni strani objavite posebno obvestilo.

Lahko pa seveda pripravite tudi nekaj novic, katerih objavo razporedite za čas vaše odsotnosti. Poskrbite lahko tudi, da služben e-mail pregledujete tudi v času dopusta. Če še niste, preverite naše pakete e-mail gostovanja.

SOS številka naj bo tudi kontakt vašega ponudnika

Mogoče se zdi smešno, a v svoj imenik je pametno shraniti tudi številko ponudnika spletnih storitev. Najenostavneje je, če imate vse storitve pri enem ponudniku, saj se tako vedno brez zadrege obračate le na eno ekipo.

Naša številka je 04 58 35 444, dostopni pa smo tudi preko info@domenca.com in Facebook chat-a.

Želimo vam miren in brezskrben dopust! 🙂

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja