Zakaj (in kako) poskrbeti za posodobitve WordPressa?

Se tudi vi z vsako novo verzijo WordPressa sprašujete, ali bi bilo res potrebno urediti posodobitev? In zakaj je pomembno, da so posodobljeni tudi vaši vtičniki in teme? V tem članku vam bomo predstavili, zakaj je temu tako.

WordPress je brezplačen sistem za upravljanje s spletnimi vsebinami in z vsako novo verzijo njegovi razvijalci dodajajo nove funkcionalnosti, odpravljajo hroščke in izboljšujejo njegovo delovanje. Posodobitve poskrbijo za:

1. Varnost

Varnost vaše spletne strani naj bo na prvem mestu! Zaradi svoje priljubljenosti je WordPress mnogokrat tarča hekerjev, ki vedno znova najdejo svojo pot v spletne strani nič hudega slutečih uporabnikov. Z vsako zaznano ranljivostjo razvijalci pripravljajo varnostne popravke, ki te ranljivosti odpravijo. Če vaša spletna stran torej ni posodobljena na zadnjo verzijo, obstajajo za starejšo verzijo številne znane ranljivosti preko katerih vam hekerji lahko vdrejo v spletno stran.

Enako velja tudi za vtičnike in teme, zato je pomembno, da posodabljate tudi te in ne uporabljate vtičnikov ali tem sumljivega izvora.

2. Hitrost

Hitrost delovanja strani je izjemnega pomena za vaš spletni posel. Zato se trudijo razvijalci WordPressa delovanje še dodatno pohitriti. Nove verzije imajo v primerjavi s prejšnjimi izboljšane lastnosti kar se tiče hitrosti, kar je še dodaten razlog za redne posodobitve.

3. Nove funkcionalnosti

Nove verzije WordPressa običajno prinašajo tudi nove funkcionalnosti. S posodobitvami torej ostanete v koraku s časom.

4. Popravki hroščev

Nove verzije WordPressa vsebujejo tudi popravke hroščev, ki so bili odkriti v vmesnem času. Mnogo težav na vaši spletni strani lahko tako odpravite že s posodobitvijo, saj je težava lahko posledica hroščev.

5. Združljivost

Razvijalci vtičnikov in tem pogosto svoje posodobitve usklajujejo z glavnimi izdajami WordPressa, da kar najbolje izkoristijo nove funkcije in izboljšave.

V redkih primerih pa lahko posodobitev WordPressa povzroči težave z določenimi vtičniki, če njegovi razvijalci ne skrbijo za posodobitve. Pred posodobitvijo vtičnikov ali celotnega WordPressa vam zato priporočamo, da uredite varnostno kopijo strani.

Kako poskrbeti za posodobitve WordPressa?

Posodabljanje WordPressa, vtičnikov in tem je zelo preprosto. Prijavite se v WordPress nadzorno ploščo in izberite podstran Posodobitve. Pred posodobitvijo priporočamo izdelavo varnostne kopije!

 

Je možno nastaviti samodejne posodobitve?

Le malo lastnikov WordPress strani se želi redno ukvarjati s posodobitvami. Da se izognete vsem težavam z ročnim posodabljanjem, varnostnimi kopijami in vdori na stran, smo za vas pripravili Vzdrževano WordPress gostovanje. Vzdrževano WordPress gostovanje vam omogoča:

  • samodejne posodobitve jedra WordPressa in vtičnikov,
  • avtomatsko izdelavo varnostnih kopij,
  • testno okolje, ki je dosegljivo z enim klikom.

Poleg tega smo poskrbeli še za hitre LiteSpeed strežnike, ki so še dodatno optimizirani za hitro delovanje spletnih strani.

Preverite NOVO Vzdrževano WordPress gostovanje >>>

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja