Slab spomin škoduje vaši prodaji

Spomnite stranke nase z e-mailingomKako pogosto se vaše stranke spomnijo na vas? Na kaj ob tem pomislijo? Vas morda poznajo samo po eni storitvi ali izdelku, druge, ki jih sicer ponujate tudi vi, pa naročajo pri konkurenci?

Slab priklic in pomanjkanje redne komunikacije pogosto delata veliko škodo vaši prodaji, pa tega sploh ne veste. E-poštni marketing ali e-mailing je zanesljiv način spletnega trženja, ki lahko učinkovito zapolni vrzel v spominu vaših strank in vam pomaga prodati več. Preberite, kako.

 

Vabljeni na obisk – v strankin Inbox

Inbox vsakega posameznika je zelo oseben prostor. Vsi vemo, da je včasih poln stresa in nujnih nalog. Zato premislite, kako se boste tam obnašali vi oziroma vaše e-novice. Če ste tu lahko prijatelj in strokovnjak, ki ponudi pomoč, boste vedno dobrodošli. Vaša sporočila naj ne bodo vsiljivo in enostransko kričanje (SPAM), ampak prijeten, jedrnat in koristen pogovor, pisan na kožo prejemniku.

 

Kako se pogovarjati?

Vaša sporočila naj vsebujejo informacije, ki jih prejemnik potrebuje in ceni. To so lahko:

  • novosti z vašega področja, ki vplivajo na njegovo življenje ali delo (npr. nova zakonodaja o nepremičninah za nekoga, ki razmišlja o gradnji hiše);
  • informacije o novih poslovnih priložnostih (npr.  informacijska tehnologija, ki omogoča hitrejše delo v prodaji);
  • vabila na dogodke, kjer lahko podjetnik vzpostavi nove poslovne kontakte (npr. konferenca),
  • napotki, nasveti in zanimivosti (npr. recepti, če ponujate prehranske izdelke) in še marsikaj.

 

K takšnim koristnim informacijam lahko na nevsiljiv način dodate svojo ponudbo. Predvsem pa se vživite v prejemnika in ne pošiljajte sporočil, ki jih sami ne bi želeli brati.

Če je e-poštni marketing pogovor, naj bo komunikacija dvosmerna: v sporočilu navedite, kako vas lahko prejemnik kontaktira z vprašanji ali predlogi.

Premislite tudi, kako boste začeli pogovor, torej vaše sporočilo. Odziv bo boljši, če prejemnika nazivate po imenu. Zmogljiva orodja za e-poštni marketing vam omogočajo tudi to.

 

Najprej zaupanje, nato prodaja

Staro, a še vedno aktualno pravilo sedmic pravi, da mora posameznik približno sedemkrat priti v stik z vašo znamko in sporočilom, preden naredi naslednji korak, na primer pošlje povpraševanje.

Kako zagotoviti teh sedem (ali več) stikov in zgraditi zaupanje? Tu je e-poštni marketing v veliko pomoč. Ko se nekdo prijavi na vaš e-poštni seznam, začne prejemati vaše e-novice. Zaradi pravila sedmic je najbolje, da jih pošiljate redno, a ne prepogosto, da ne boste vsiljivi. Enkrat na mesec je idealna mera za večino podjetij.

Lahko pa greste še korak naprej in zagotovite, da bo vsakdo, ki se prijavi na vaše e-novice, dobil sedem posebej pripravljenih sporočil, ki mu postopoma predstavijo vaše podjetje, postrežejo s koristnimi nasveti in tako vzbudijo zaupanje. To lahko dosežete s pomočjo samodejnega odzivnika.

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja