Kako izbrati pravo domeno?

domenske končniceIzbira prave domene za vašo spletno stran zna biti prava mora. Domena, ki ste si jo zamislili, je lahko že zasedena, ali pa sploh ne veste, katero domeno izbrati. Kako le, ko pa je na voljo morje domenskih končnic.

Logična izbira je ime vašega podjetja ali blagovne znamke. Izberite končnico, ki bo vašim strankam pokazala, od kod ste oz. na katere trge ciljate. Če izdelke ali storitve ponujate le strankam iz Slovenije, boste najverjetneje izbrali končnico .si. Če pa ciljate na več držav hkrati, ne pozabite na mednarodne končnice, npr. .com ali .net. Najbolje bo, če že takoj na začetku registrirate vse domene s pomembnejšimi končnicami (npr. vasepodjetje.si, vasepodjetje.com in vasepodjetje.net), preden jih zasede kdo drug.

Se borite s hudo konkurenco?

V ime domene vključite glavno ključno besedo vašega področja. Tako boste prispevali k dobri uvrstitvi vaše spletne strani v iskalnikih. Če je vaša spletna stran na Googlu uvrščena bolje kot strani konkurentov, boste poželi več pozornosti, pa tudi obiska.

Dobre domene so kratke, ostanejo v spominu in so simpatične. To lahko dosežete tako, da kombinirate prvi del imena in končnico domene npr: kupi.me ali zaposli.me.

.me domenske končnice predstavljajo Črno Goro in so hitro postale zelo priljubljene, saj omogočajo posrečene kombinacije imen, tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku. Tako so nastale domene kot npr. call.me, join.me, blog.me, about.me. Možno pa jo je uporabiti tudi v drugih jezikih (španščini, italijanščini, portugalščini …) kar naredi .me domeno pravo svetovljanko.

Preverite, ali je domena po vaši izbiri še prosta, z nakupom pa ne odlašajte, da ne ostanete praznih rok.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja