E-pošta: kako urediti obveščanje članov in naročnikov?

Vsako podjetje, društvo ali druga organizacija se kaj kmalu sreča z nalogo, da mora članom ali naročnikom poslati pomembno obvestilo. Če so vam kdaj dodelili tako nalogo in ne uporabljate primernega orodja, verjetno že poznate vse težave, ki ob tem nastanejo.

1. težava: ponudnik e-maila ne dovoljuje pošiljanja masovne e-pošte

Vsi ponudniki e-mail gostovanja želijo z različnimi ukrepi omejiti pošiljanje neželene pošte. Eden od takih ukrepov je tudi omejitev števila sporočil, ki jih lahko pošljete iz svojega predala v eni uri oziroma dnevu.

Omejitev je nastavljena tako, da ne ovira vsakodnevne komunikacije, težava pa lahko nastane, če želite v kratkem času poslati sporočilo večjemu številu prejemnikov.

Rešitev je več:

  • Seznam prejemnikov lahko razdelite na več manjših delov ter vsako uro ročno pošljete sporočilo delu prejemnikov. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da gre za zamudno delo, ki je nesmiselno v primeru večjega števila prejemnikov (da, tudi vaš čas je pomemben!).
  • Zakup prilagojenega e-mail paketa, kjer so omejitve števila poslanih sporočil na uro večje. (namig: tukaj preverite ugodne pakete e-mail gostovanja).

A tudi ta rešitev ima pomembno pomanjkljivost: ne morete preveriti, kateri od prejemnikov je prebral vaše sporočilo!

2. težava: nimate pregleda nad tem, kdo je prebral vaše sporočilo

Pomislite na pogovor preko Facebook Messengerja: vedno veste, kdaj je prijatelj prebral vaše sporočilo. Pri komunikaciji preko e-maila te povratne informacije (običajno) ne prejmete. Ker smo na to vsi že navajeni, niti ne pomislimo, da bi nam informacija o prebranem sporočilu lahko res koristila. A pravzaprav je tudi to mogoče beležiti – če uporabljate pravo orodje 🙂

  • Rešitev: pošiljanje obvestil preko ločenega orodja, ki omogoča beleženje prebranih sporočil. Orodja, ki so v osnovi namenjena e-mail marketingu, je mogoče uporabiti tudi za obveščanje strank, članov, prijateljev, ipd. Omogočajo vam ne le pregled nad tem, kdo je odprl in prebral vaše sporočilo, pač pa tudi na katero povezavo je kliknil in (v povezavi z orodjem Google Analytics) katere vsebine si je ogledal na vaši spletni strani.

Orodje, ki vam vse to omogoča, se imenuje Dostavljalec: gre za zelo prijazno orodje za e-poštni marketing, ki je izredno enostavno za uporabo, v slovenskem jeziku in s podporo v Sloveniji.

Zagotovo ste že kdaj poslali pomembno obvestilo članom društva ali svojim strankam? Potem pa niste vedeli, kdo (če sploh kdo) je prebral vaše sporočilo. Če bi to isto sporočilo poslali z orodjem Dostavljalec, bi lahko takoj videli, kdo je odprl (in prebral) vaše obvestilo ter ali je kliknil na katero od povezav sporočila.

Dostavljalec – orodje, ki ni namenjeno le povečevanju prodaje

Dostavljalec spada med orodja za e-mail marketing, kamor spada tudi pošiljanje strankam, članom … S preprostim urejevalnikom boste hitro izdelali lepo obvestilo, dodali sliko ali povezavo ter ga z enim klikom poslali vsem prejemnikom (tudi 10.000-im, samo z enim klikom!).

Nato pa boste lahko sproti spremljali kdo je odprl in prebral vaše sporočilo ter na katere povezave je kliknil. S tem bo konec sprenevedanja članov, da niso videli vašega obvestila 🙂

Dostavljalca lahko bolje spoznate tukaj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja