Poznate koga, ki se mu je v času najpomembnejše akcije “sesula” spletna stran?

Dragi (spletni) trgovec!

Bližajo se meseci, ki za marsikoga predstavljajo vrh letošnje prodajne sezone.

Črni petek, Cyber Monday ter veseli december predstavljajo odlično priložnost za zaslužek in pri Domenci vam letos iz srca privoščimo čim boljši rezultat.

Formula za uspeh je v teoriji precej preprosta (dobra ponudba, vrhunski marketing ter hitro delujoča spletna stran), a še vsako leto smo od razočaranih in jeznih podjetnikov iz vseh branž slišali prigode, kot so…

“Ravnokar smo v podjetju vrgli ogromno denarja skozi okno, saj smo ta november močno povečali naše zaloge ter investicijo v marketing… in potem nam je v najbolj nepravem trenutku spletna stran preprosto “zmrznila”. Normalno je začela delovati šele čez dobre 3 ure in to kljub temu, da smo našega obstoječega ponudnika non-stop klicali ter ga prosili za pomoč.”

Zavedamo se, da ta situacija ni optimalna ne za trgovce in ne za kupce – še posebej, ko vzamemo v zakup današnjega modernega potrošnika, ki si želi, da celoten proces spletnega nakupa deluje hitro in brezhibno.

Raziskave so recimo pokazale, da le 1 sekundo hitreje naložena spletna stran …

  • Izboljša vašo konverzijo za kar 7% (vir: cloudflare.com)
  • Pozitivno vpliva na rangiranje vaše spletne strani na Googlu
  • Polepša uporabniško izkušnjo vsem tistim, ki ob prvem stiku z vašo spletno stranjo ne oddajo naročila oziroma povpraševanja

In – ker pri Domenci sovražimo počasne spletne strani, bi vam danes radi v tem članku predali…

2 skrivnosti hitrih in zanesljivih spletnih strani, ki poskrbijo za nemotene nakupe tudi v času največjih obremenitev

Pa začnimo na začetku.

#1 – Skrivnost imenovana Michael Jordan

Michael Jordan, za mnoge najboljši košarkar vseh časov, je nekoč dejal…

“Get the fundamentals down and the level of everything you do will rise”

Oziroma po naše – dobro narejene osnove bodo dvignile nivo vsega ostalega, kar počnemo.

Pri spletnih straneh je teh osnov kar nekaj in pri Domenci smo v pomoč sestavili “check listo”, ki jo lahko vaš programer ali IT oddelek še danes pregleda in naredi morebitne popravke.

  • Ali so slike na vaši spletni strani pravilno pomanjšanje (višina in širina nista večji, kot je dejansko potrebno za prikaz)
  • Ali ste slike pred nalaganjem na spletno stran optimizirali s pomočjo spletne strani https://tinypng.com/ ali drugega podobnega programa?
  • Ali je vaša spletna stran redno posodobljena – tako jedro, tema kot vtičniki?
  • Ali ste optimizirali JS in CSS datoteke z odstranitvijo nepotrebnih elementov?
  • Ali ste uredili serviranje slik in drugih statičnih elementov prek Cloudflare-a?
  • Ali ste uredili predpomnjenje (t.i. cache) na strežniku in v spletni aplikaciji?
  • Ali ste vklopili Gzip stiskanje (Gzip je metoda, ki zmanjša velikost datoteke za hitrejše nalaganje v omrežju)?
Če boste pri tem procesu potrebovali pomoč, nam lahko pišete na info@domenca.com ali nas pokličete na 04 58 35 444.

#2 – Skrivnost imenovana Domenca

Čeprav lahko na podlagi naših 23-letnih izkušenj povemo, da bodo zgornji triki s “check liste” zagotovo pomagali, pa nič ne pomaga tako, kot pravilno izbrano gostovanje.

Zgolj to lahko namreč vašo spletno stran pripelje do tistega brezhibnega delovanja, ki bi poskrbelo za nemotene nakupe tudi v času največjih obremenitev.

Katero kombinacijo naša ekipa strokovnjakov dejansko priporoča za čim bolj bliskovit napredek?

“Res je, da obstajajo konkretne razlike med samo hitrostjo in karakteristikami osnovnih gostovanj, a za maksimalni učinek je najbolj pomembna stvar ta, da izberete spletno gostovanje, ki temelji na LiteSpeed strežniku, s katerim poskrbite za hitrejše predpomnjenje in posledično – tudi za 6-krat – hitrejše nalaganje spletne strani.”

Zakaj?

LiteSpeed strežnik (nadomešča klasičen Apache strežnik) je neke vrste “pospeševalec” oziroma “dodatni raketni pogon”, ki ga v večini primerov uporabljajo tiste najzahtevnejše spletne trgovine… in zanj tudi plačajo lepe vsote denarja – letno od 200 € pa vse do 1.000 €.

Pri Domenci smo to tehnologijo najprej ponudili našim večjim strankam, ki v večini primerov uporabljajo Hiper gostovanje, smo se pa to jesen odločili za drzno potezo in LiteSpeed tehnologijo vključili v vse pakete spletnih gostovanj – tudi v naše najbolj priljubljeno Neomejeno MAX gostovanje

Še preden pa vam povemo več o naši ponudbi in morebitnih rešitvah, ki jih boste potrebovali za letošnje prodajne rekorde (Črni petek, Cyber Monday, veseli december, itd.), bi najprej radi črno na belem prikazali učinkovitost naših paketov z LiteSpeed strežnikom.

Ravno s tem namenom smo opravili primerjalni test neomejenega gostovanja, kjer smo s pomočjo LiteSpeed strežnikov nalaganje spletne stran pospešili za celih 2,7 sekunde oziroma s 4,1 sekunde na 1,4 sekunde (celoten primerjalni test dobite na tej povezavi).

Kako je možno, da LiteSpeed tako pohitri spletno stran?

Strežniki z uporabo LiteSpeed tehnologije prepoznajo, kateri deli spletne strani se ne spreminjajo.

Te “statične” dele spletne strani si strežnik s pomočjo predpomnjenja že vnaprej pripravi, zaradi česar lahko potem kasneje hitreje prikaže celotno spletno stran (kljub temu, da so na njej nekateri “ne-statični” deli, kot je na primer košarica).

Povedano po domače… LiteSpeed strežnik lahko v primerjavi s klasičnim Apache strežnikom sprocesira na tisoče sočasnih zahtevkov in ob tem porabi manj pomnilnika ter procesorske moči.

Zanimivo, kajne?

Upamo, da vam bosta ti dve skrivnosti prišli prav in da bo posledično letošnja prodajna jesen minila brez zapletov.

Če šele začenjate svojo spletno dogodivščino in vaša spletna stran pri nas še ne gostuje, vas vabimo, da izberete enega izmed naših Neomejenih MAX paketov… v primeru, da imate v lasti zahtevno spletno stran ali spletno trgovino pa se odločite za zmogljivejše Hiper gostovanje (dobra novica – trenutno je v akciji in ga prvo leto dobite tudi do 54% ceneje). 

Če pri vsem skupaj potrebujete pomoč nam preprosto pišite na info@domenca.com ali nas pokličete na 04 58 35 444, kjer vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali, da se za vedno poslovite od spletnih strani, ki se v času najpomembnejše akcije “sesujejo”.

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja