Poznate koga, ki se mu je v času najpomembnejše akcije “sesula” spletna stran?

Dragi (spletni) trgovec!

Bližajo se meseci, ki za marsikoga predstavljajo vrh letošnje prodajne sezone.

Črni petek, Cyber Monday ter veseli december predstavljajo odlično priložnost za zaslužek in pri Domenci vam letos iz srca privoščimo čim boljši rezultat.

Formula za uspeh je v teoriji precej preprosta (dobra ponudba, vrhunski marketing ter hitro delujoča spletna stran), a še vsako leto smo od razočaranih in jeznih podjetnikov iz vseh branž slišali prigode, kot so…

“Ravnokar smo v podjetju vrgli ogromno denarja skozi okno, saj smo ta november močno povečali naše zaloge ter investicijo v marketing… in potem nam je v najbolj nepravem trenutku spletna stran preprosto “zmrznila”. Normalno je začela delovati šele čez dobre 3 ure in to kljub temu, da smo našega obstoječega ponudnika non-stop klicali ter ga prosili za pomoč.”

Zavedamo se, da ta situacija ni optimalna ne za trgovce in ne za kupce – še posebej, ko vzamemo v zakup današnjega modernega potrošnika, ki si želi, da celoten proces spletnega nakupa deluje brezhibno.

Raziskave so recimo pokazale, da le 1 sekundo hitreje naložena spletna stran …

  • Izboljša vašo konverzijo za kar 7% (vir: cloudflare.com)
  • Pozitivno vpliva na rangiranje vaše spletne strani na Googlu
  • Polepša uporabniško izkušnjo vsem tistim, ki ob prvem stiku z vašo spletno stranjo ne oddajo naročila oziroma povpraševanja

In – ker pri Domenci sovražimo počasne spletne strani, bi vam danes radi v tem članku predali…

2 skrivnosti hitrih in zanesljivih spletnih strani, ki poskrbijo za nemotene nakupe tudi v času največjih obremenitev

Pa začnimo na začetku.

#1 – Skrivnost imenovana Michael Jordan

Michael Jordan, za mnoge najboljši košarkar vseh časov, je nekoč dejal…

“Get the fundamentals down and the level of everything you do will rise”

Oziroma po naše – dobro narejene osnove bodo dvignile nivo vsega ostalega, kar počnemo.

Pri spletnih straneh je teh osnov kar nekaj in pri Domenci smo v pomoč sestavili “check listo”, ki jo lahko vaš programer ali IT oddelek še danes pregleda in naredi morebitne popravke.

  • Ali so slike na vaši spletni strani pravilno pomanjšanje (višina in širina nista večji, kot je dejansko potrebno za prikaz)
  • Ali ste slike pred nalaganjem na spletno stran optimizirali s pomočjo spletne strani https://tinypng.com/ ali drugega podobnega programa?
  • Ali je vaša spletna stran redno posodobljena – tako jedro, tema kot vtičniki?
  • Ali ste optimizirali JS in CSS datoteke z odstranitvijo nepotrebnih elementov?
  • Ali ste uredili serviranje slik in drugih statičnih elementov prek Cloudflare-a?
  • Ali ste uredili predpomnjenje (t.i. cache) na strežniku in v spletni aplikaciji?
  • Ali ste vklopili Gzip stiskanje (Gzip je metoda, ki zmanjša velikost datoteke za hitrejše nalaganje v omrežju)?
Če boste pri tem procesu potrebovali pomoč, nam lahko pišete na info@domenca.com ali nas pokličete na 04 58 35 444.

#2 – Skrivnost imenovana Domenca

Čeprav lahko na podlagi naših 22-letnih izkušenj povemo, da bodo zgornji triki s “check liste” zagotovo pomagali, pa nič ne pomaga tako, kot pravilno izbrano gostovanje.

Zgolj to lahko namreč vašo spletno stran pripelje do tistega brezhibnega delovanja, ki bi poskrbelo za nemotene nakupe tudi v času največjih obremenitev.

Katero kombinacijo naša ekipa strokovnjakov dejansko priporoča za čim bolj bliskovit napredek?

“Res je, da obstajajo konkretne razlike med samo hitrostjo in karakteristikami osnovnih gostovanj, a za maksimalni učinek je najbolj pomembna stvar ta, da se pri vsakem paketu poleg osnove vzame dodatek Plus, ki s pomočjo LiteSpeed strežnika poskrbi za hitrejše predpomnjenje. V praksi to pomeni, da vaša spletna stran postane do kar 6x hitrejša.”

Zakaj?

LiteSpeed strežnik (gre za opcijo, ki nadomešča klasičen Apache strežnik) je neke vrste “pospeševalec” oziroma “dodatni raketni pogon”, ki ga v večini primerov uporabljajo tiste najzahtevnejše spletne trgovine… in zanj tudi plačajo lepe vsote denarja – letno od 200 € pa vse do 1.000 €.

Pri Domenci smo to tehnologijo najprej ponudili našim večjim strankam, ki v večini primerov uporabljajo Hiper gostovanje (več tukaj), smo pa pred kratkim ta Plus dodatek – po dosti bolj dostopni ceni – ponudili tudi tistim, ki pri nas uporabljajo naše neomejeno gostovanje.

Še preden pa vam povemo več o naši ponudbi in morebitnih rešitvah, ki jih boste potrebovali za letošnje prodajne rekorde (Črni petek, Cyber Monday, veseli december, itd.), bi najprej radi črno na belem prikazali učinkovitost naših PLUS paketov z LiteSpeed strežnikom.

Ravno s tem namenom smo opravili primerjalni test neomejenega gostovanja, kjer smo s pomočjo LiteSpeed strežnikov nalaganje spletne stran pospešili za celih 2,7 sekunde oziroma s 4,1 sekunde na 1,4 sekunde (celoten primerjalni test dobite na tej povezavi).

Kako je možno, da lahko dodatek PLUS z LiteSpeed tehnologijo tako pohitri spletno stran?

Strežniki z uporabo LiteSpeed tehnologije prepoznajo, kateri deli spletne strani se ne spreminjajo. Te “statične” dele spletne strani si strežnik s pomočjo predpomnjenja že vnaprej pripravi, zaradi česar lahko potem kasneje kar do 6x hitreje prikaže celotno spletno stran (kljub temu, da so na njej nekateri “ne-statični” deli, kot je na primer košarica).

To celotna situacija je precej podobna naročilu sendviča v različnih trgovinah. V tisti “vaški” in manj obiskani se ta proces zgodi tako, da Miha pri prodajalki naroči sendvič s salamo, sirom, kumaricami in rezino paradižnika. Čeprav ima trgovka med sodelavkami vzdevek “hitra Ida”, porabi kar nekaj minut, da stehta in obračuna vsako sestavino sendviča posebej. Ne samo, da ob tem zamudnem procesu postane nestrpen Miha, nestrpni postanejo tudi vsi, ki stojijo v vrsti za njim. Ravno zaradi tega Miha sedaj že nekaj časa svoje malice kupuje v konkurenčni trgovini čez cesto, kjer imajo veliko izbiro svežih in vnaprej pripravljenih sendvičev. Ja, tudi tistega “njegovega” s salamo, sirom, kumaricami in rezino paradižnika.

Zanimivo, kajne?

Upamo, da vam bosta ti dve skrivnosti prišli prav in da bo posledično letošnja prodajna jesen minila brez zapletov.

Če vaša spletna stran pri nas še ne gostuje, vas vabimo da izberete enega izmed naših paketov neomejenega gostovanja s PLUS dodatkom ali se odločite za zmogljivejše Hiper gostovanje (dobra novica – trenutno je v akciji in ga dobite prvo leto kar 30% ceneje).

Če pa pri Domenci že gostujete, vas vabimo, da svoje obstoječe neomejeno gostovanje pravočasno nadgradite s PLUS paketom ali pa presedlate na Hiper gostovanje, kar boste najlažje naredili tako, da nam preprosto pišete na info@domenca.com ali nas pokličete na 04 58 35 444, kjer vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali, da se za vedno poslovite od spletnih strani, ki se v času najpomembnejše akcije “sesujejo”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.