Izdelajte kontaktni obrazec z WPForms

Želite na svojo WordPress stran dodati kontakti obrazec, pa ne veste kateri vtičnik uporabiti?

Kontaktni obrazci so lahko namreč zelo uporaben način komunikacije. Vaše stranke lahko na preprost način oddajo povpraševanje, naročijo storitve in še marsikaj drugega.

Za vas smo preizkusili več vtičnikov za obrazce in na podlagi uporabnosti in preprostosti uporabe izbrali vtičnik WPForms, katerega lahko vzpostavite po sledečih navodilih.

Namestitev

Na WordPress nazdzorni plošči v meniju “Vtičniki” pod zavihkom “Dodaj” najdemo vtičnik WPForms, ga namestimo in aktiviramo.

Kako ustvarimo nov obrazec?

V glavnem meniju se bo sedaj prikazal nov vtičnik WPForms in na kliku se bo odprla nova prazna stran.

Sedaj lahko ustvarimo nov obrazec z klikom na “Add New” ikono. Odprlo nam bo sledečo stran:

Izbiramo lahko med že ustvarjenemi predlogami (kontaktni obrazec, prijava na e-poštno oglaševanje itd..) ali pa ustvarimo novega (Blank Form). Obrazec poimenujemo (ime bo prikazano obiskovalcem strani, na vrhu obrazca) in izberemo želeno predlogo.

Kako prilagoditi obrazec?

Izberemo želena polja (enovrstična linija, spustni meni, checkbox-i, ime, paragraf, večizbirno polje, številke, e-mail), katera se dodajajo na obrazec po vrsti.
Vtičnik ponuja še nekaj dodatnih izbir, vendar so plačljive in v večini primerov niso potrebne.

Če želimo spremeniti vrstni red, lahko polje kliknemo in ga povlečemo na željeno mesto.

Ko vnesemo vsa polja, ki jih potrebujemo, lahko izberemo “Field Options” in jim vnesemo prikazno ime (Label), po potrebi tudi opis (Description) in ali mora biti to polje obvezno izpolnjeno (Required).

Na voljo imamo še nekaj naprednih nastavitev:

  • velikost polja,
  • primer besedila v polju (Placeholder Text),
  • checkbox za zakritje imena posameznega polja,
  • CSS razredi, kjer lahko izberete umestitev izbranega polja (Show Layouts),
  • vhodna maska, kamor lahko vnesete polje, katerega ste sami oblikovali.

Splošne nastavitve, obveščanje in potrditev

V meniju “Settings” na levi strani, v zavihku “General” lahko določimo še ime gumba za oddajo obrazca (Submit Button Text), ime prikaza procesiranja (Submit Button Processing Text ) in sistemsko ime tega obrazca (ni potrebno). Privzeto je vključena zaščita proti poskusom zlorabe obrazca (SPAM).

Zavihek “Conformation” nam ponudi možnost, da je stranka obveščena, da je bil obrazec uspešno poslan (naprimer “Hvala ker ste nas kontaktirali, odgovor prejmete kmalu”).

Če želite biti obveščeni vsakič, ko obiskovalec vaše spletne strani pošlje obrazec, lahko to vključite v zavihku “Notifications” v okencu on/off in vneste vaš poštni naslov, na katerega želite prejemati obvestila..

Kako prikazati obrazec na strani?

Ko smo zadovoljni z izgledom našega obrazca, ga je potrebno le še dodati na želeno mesto na spletni strani. Možnih načinov je več, najlažji pa je, da na meniju “Strani” na stran, kamor želimo dodati obrazec, kliknemo “Add Form” in izberemo naš obrazec.

Če uporabljate vizualni urejevalnik strani (Page Builder) pa ga lahko dodate kot “Widget” in ga umestite na želeno mesto na strani.

Vaš kontakti obrazec je sedaj aktiven in vaši obiskovalci imajo sedaj na voljo novo možnost komunikacije z vami.

Potrebujete pomoč pri nastavitvi vtičnika?

Čeprav je namestitev WPForms vtičnika zelo enostavna, je nekatere nastavitve bolje prepustiti WordPress strokovnjaku. Pri ureditvi kontaktnih obrazcev vam lahko pomaga tudi ekipa Domence. Preverite storitve, ki jih nudimo za naše stranke, ali pa nam pišite za več informacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja