E-mail marketinga se lotite kot pravi profesionalci

Kako vaše uporabnike obveščate o novostih, tekočih ugodnostih in splošnih novicah? Jim e-sporočila še vedno pošiljate kar preko Gmaila, po možnosti tako, da njihove e-naslove samo zalepite v kopijo, potem pa naj se zgodi, kar se mora? Ne samo, da to ne zgleda lepo, tudi dovoljeno ni! Če nič drugega kršite pravila o varstvu osebnih podatkov in verjemite mi, da vašim prejemnikom prav gotovo ni všeč, da so njihovi e-naslovi vidni širši množici.

Prav tako se vam je gotovo že kdaj zgodilo, da vam je Gmail onemogočil pošiljanje sporočil za tisto uro ali dan, saj ste presegli dovoljeno kvoto, vi pa ste imeli … hja, še kar nekaj sporočil za poslati? Čas je, da temu naredite konec.

Kako torej pošiljati novice “na pravilen” način?

Pravi odgovor se glasi: z orodjem, ki je ustvarjeno za e-poštni marketing. Ta orodja vam poleg klasičnega pošiljanja novic običajno omogočajo tudi poročila, tj. spremljanje statistike in analitike (kdo je vaše sporočilo sploh odprl in prebral), A/B teste (recimo testirate dva različna naslova oz. »zadevi« ter dejansko vidite, kaj pri vaših uporabnikih najbolj zažge). Poleg tega imate veliko več možnosti, kar se tiče samega izgleda e-sporočila (uporabite lahko katero od prednastavljenih predlog ali pa dizajn oblikujete po svoje) ter še veliko drugih funkcionalnosti, ki vam omogočajo boljši vpogled v dogajanje potem, ko naslovniki prejmejo vaše sporočilo. S pravnega vidika so pomembne tudi avtomatične odjave, ki hkrati pomenijo tudi manj ročnega dela.

Veliko ljudi se na začetku prestraši, da ne bodo kos vsem funkcionalnostim, ki jih taka orodja običajno ponujajo, izgubijo se med neštetimi nastavitvami in možnostmi ali pa se zatakne že pri pri uvozu stikov. Prav zato je dostavljalec.si zasnovan z mislijo za preprosto uporabo, na voljo je v slovenskem jeziku, če pa naletite na težave, vam lahko na pomoč priskoči naša ekipa strokovnjakov.

»Ampak mi nismo prav zares profesionalci«

Mi smo manjše podjetje, društvo, ki nič ne prodaja, samo obvešča člane … pa še to ne redno, v bistvu to počnemo samo 1-krat mesečno, ali pa še to ne!

Hja, nič za to 🙂 Tudi če ste neprofitna organizacija in če člane obveščate zgolj 1-krat mesečno, se spodobi, da to naredite tako, kot se zagre.
In tudi če ste manjše podjetje, ni nujno rečeno, da boste ostali majhni za vedno, nenazadnje pa »majhnost« v nobenem primeru ne sme biti izgovor za to, da bi se do (potencialnih) strank obnašali neprofesionalno. Slab vtis je namreč zelo težko popraviti 🙂

Slabemu vtisu in drugim nevšečnostim, ki temu sledijo, se lahko v prihodnje izognete tako, da za obveščanje in posredovanje druge pomembne vsebine uporabite orodje, ki je namenjeno pošiljanju e-novic oz. e-poštnemu marketingu. Verjemite, da bo pošiljanje e-novic potem pravno-formalno bolj korektno, celoten postopek pa bo tudi veliko lažji.

Kdo bo najbolj navdušen nad Dostavljalcem?

Dostavljalec.si bo najbolj navdušil manjša podjetja in lastnike manjših  trgovin, saj nudi ravno dovolj funkcionalnosti, da se v njih ne boste izgubili. Za svojega ga bodo brez težav vzele tudi vse neprofitne organizacije, saj lahko kar 2000 sporočil na mesec pošljete popolnoma brezplačno. Ob tem pa ne pozabite: celoten vmesnik in podpora sta v slovenskem jeziku, zato je dostavljalec.si odlična izbira za vse, ki z e-poštnim marketingom komaj začenjate in se v angleščini ne znajdete najbolje.

Še danes se prepričajte, da je dostavljalec.si odlično orodje, s katerim bo pošiljanje e-novic mačji kašelj! Klik, klik na dostavljalec.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja