Brezplačni prenos gostovanja


Pri Domenci si želimo, da bi vam olajašali prenos vašega gostovanja k nam. Namesto vas lahko brezplačno opravimo postopek prenosa datotek, ki sestavljajo vašo spletno stran, podatkovne baze, različnih skript in domen na strežnike Domenca.com.

Kako izkoristim vašo ponudbo za brezplačni prenos?


Brezplačni prenos ponujamo pri nakupu vsakega novega paketa gostovanja in pri nadgradnjah paketa gostovanja, ki zahtevajo migracijo med strežniki. V primeru, če ste paket zmanjšali, niste upravičeni do brezplačnega prenosa.
Če želite izkoristiti brezplačni prenos gostovanja, nam morate v roku 30 dni po vzpostavitvi novega paketa gostovanja to sporočiti na email naslov podpora@domenca.com.

Kaj vključuje brezplačni prenos?


Odvisno od tega kakšen paket gostovanja ste zakupili, ste upravičeni do različnega obsega storitev v okviru brezplačnega prenosa.

Tip gostovanja Število brezplačnih prenosov Št. ur dela
Brezplačni paket Start 0 0
Deljeno spletno gostovanje  1 1
Reseller gostovanje (paketi R-10, R-20) 5 2
Reseller gostovanje (paketi R-30, R-60, R-90, R-120) 10 3
Vzdrževano VPS gostovanje 20 5

Št. brezplačnih prenosov označuje število spletnih strani, ki jih prenesemo v postopku brezplačnega prenosa.
Št. ur dela je omejitev časa, ki ga bomo porabili v okviru brezplačnega prenosa.

Večinoma je postopek brezplačnega prenosa hiter, saj tudi prejšnji ponudnik uporablja standardno konfigurirano nadzorno ploščo, kjer naši tehniki dobijo ustrezne podatke. Če temu ni tako, je postopek prenosa potrebno izvesti popolnoma ročno, zaradi tega smo ga tudi časovno omejili.

Kaj potrebujemo, da lahko izvedemo brezplačni prenos?


Naš ekipa usposobljenih tehnikov lahko stran prenese, vendar le če dobi dostopne podatke do sistema prejšnjega ponudnika. Te podatke morate pridobiti vi, kot naročnik. Ponavadi to vključuje podatke do nadzorne plošče, v vsakem primeru pa potrebujemo dostop do datotek, podatkovne baze in DNS zapisov. Določeni ponudniki takšnega dostopa ne omogočajo in v tem primeru vam na žalost ne moremo pomagati z brezplačnim prenosom.

Česa brezplačni prenos ne vključuje?


V določenih primerih obstaja razlika med različicami programske opreme, ki teče na prejšnjem strežniku in različico programske opreme, ki teče na naših strežnikih. Večinoma so te razlike pri progamskem jeziku (PHP) ali podatkovnem strežniku. V tem primeru se zna zgoditi, da katera izmed skript, ki jo uporabljate, na vašem spletnem mestu po prenosu ne bo delovala pravino. V tem primeru je odgovornost in dolžnost vas kot naročnika, da spremenite skripto, da bo delovala. V postopek prenosa torej ni vključeno popravljanje in nadgrajevanje skript.

Nisem upravičen do brezplačnega prenosa, vendar bi vseeno želel vašo pomoč. Mi lahko pomagate?


Seveda, naša usposobljena ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem pomagala, vendar je to plačljiva storitev. Preprosto nam pošljite povpraševanje na podporo in odgovorili vam bomo s ponudbo.

Koliko brezplačnih prenosov je v okviru VPS gostovanja po meri?


VPS strežniki po meri so namenjeni tehnično visoko usposobljenim naročnikom, ki si VPS gostovanje prilagodijo svojim potrebam. Zaradi tega v paket ni vključenih brezplačnih prenosov, seveda vam pa lahko pripravimo ponudbo, če bi želeli, da prenos opravimo mi.

Kako bom izvedel, če je moj prenos v okviru brezplačnih ur? Dobim samo račun na koncu ali me predhodno obvestite koliko bo to stalo - imam vpliv na višino zneska?


Čas potreben za prenos gostovanja od prešnjega ponudnika se lahko zelo razlikuje, zato ga težko vnaprej ocenimo. Vendar brez skrbi, če bomo videli, da bo prenos potekal dlje časa kot ga imate na voljo brezplačno, vas bomo o tem takoj obvestili.

Ali bom lahko vnaprej videl kako izgleda prenesena vsebina, če vse deluje OK in potrdil prenos?


Seveda. Ko bomo prenesli vse podatke vas bomo obvestili, da preverite delovanje vaše strani. Vi jo namreč poznate veliko bolje kot mi. Šele po vaši potrditvi bomo stran objavili.

Ali mi vi kreirate poštne predale in prenesete njihovo vsebino (sporočila)?

Da. V okviru brezplačnega prenosa se lotimo tudi prenosa predalov, seveda v okviru tehničnih možnosti. To pomeni, da moramo imeti dostop do obstoječih gesel in da mora obstoječi poštni strežnik vašega trenutnega ponudnika omogočati postopek prenosa, ki ga uporabljamo. Kreiranje in prenos sporočil zna biti časovno zamudno, vendar brez skrbi. Če bo prenos trajal dlje časa kot je brezplačno na voljo, vas bomo o tem obvestili.

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Z veseljem vam bomo pomagali izbrati prave storitve za vaše potrebe.

04 58 35 444 info@domenca.com

Pomagamo vam uspeti na spletu!
1. v regiji
200.000+ registriranih domen
100.000+ zadovoljnih naročnikov
1.000 izdelanih spletnih strani
75 sodelavcev se trudi za vas
20 let spletne tradicije
 
Zaupajo nam
mali in veliki podjetniki!


  podjetje Skupine DHH  
Prijavite se na e-novice!
Želite mesečno prejemati nasvete o tem, kako izboljšati vaš spletni nastop in obiskovalce spletne strani spremeniti v kupce?
 
 
Informacije in podpora
04 58 35 444
info@domenca.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
1000 Ljubljana
Slovenija

Splošni podatki podjetja >
Zaposlitev >
DOMENCA
SPREMLJAJTE NAS

 

Podprti načini plačila


GARANCIJA ZADOVOLJSTVA

© 1999 - 2020 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV.  | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni