Domenca Logo

Brezplačni prenos gostovanja

Pri Domenci smo poskrbeli, da je prenos gostovanja izjemno enostaven 

 

Namesto vas lahko brezplačno opravimo postopek prenosa datotek, ki sestavljajo vašo spletno stran, podatkovne baze, različnih skript in domen na strežnike Domenca.com.

 

Kaj vključuje brezplačni prenos?

 

Odvisno od tega kakšen paket gostovanja ste zakupili, ste upravičeni do različnega obsega storitev v okviru brezplačnega prenosa.

Večinoma je postopek brezplačnega prenosa hiter, saj tudi prejšnji ponudnik uporablja standardno konfigurirano nadzorno ploščo, kjer naši tehniki dobijo ustrezne podatke. Če temu ni tako, je postopek prenosa potrebno izvesti popolnoma ročno, zaradi tega smo ga tudi časovno omejili.

Kako izkoristim vašo ponudbo za brezplačni prenos?

Brezplačni prenos ponujamo pri nakupu vsakega novega paketa gostovanja in ob nadgradnjah gostovanja na dražji paket, ki zahtevajo migracijo med strežniki. Če ste paket zmanjšali, niste upravičeni do brezplačnega prenosa.

Če želite izkoristiti brezplačni prenos gostovanja, nam morate v roku 30 dni po vzpostavitvi novega paketa gostovanja to sporočiti na email naslov info@domenca.com.

Divider

Brezplačni prenos v zakupnjenem paketu gostovanja

Tip gostovanjaŠtevilo brezplačnih prenosovŠt. ur dela
Brezplačni paket Start00
Neomejeno gostovanje11
Reseller gostovanje (paketi R-10, R-20)52
Reseller gostovanje (paketi R-30, R-60, R-90, R-120)103
Vzdrževano VPS gostovanje205

Št. brezplačnih prenosov označuje število spletnih strani, ki jih prenesemo v postopku brezplačnega prenosa.

Št. ur dela je omejitev časa, ki ga bomo porabili v okviru brezplačnega prenosa.

Divider

Vse storitve na enem mestu - pri Domenci!

Domene

.si, .com, .eu in bolj eksotične variante. Izbirate lahko med več kot 2.000 domenskimi končnicami po odličnih cenah!

Spletne trgovine

Hiper gostovanje je namenjeno prav spletnim trgovinam. Pomagamo vam lahko tudi pri optimizaciji delovanja.

Spletno gostovanje

Neomejeno gostovanje po ugodni ceni za vsako spletno stran.

Orodje za e-novice

Dostavljalec je prijazno orodje za e-mail marketing, ki je na voljo v slovenskem jeziku.

E-pošta

Specializirano e-mail gostovanje s predali velikimi do 50 GB po ugodnih cenah!

Strežniki

Preverite VPS strežnike, Vzdrževano VPS gostovanje ter Cloud strežnike.

Domene

.si, .com, .eu in bolj eksotične variante. Izbirate lahko med več kot 2000 domenskimi končnicami po odličnih cenah!

Spletno gostovanje

Neomejeno gostovanje po ugodni ceni za vsako spletno stran.

E-pošta

Specializirano e-mail gostovanje s predali velikimi do 50 GB! Po ugodnih cenah.

Spletne trgovine

Hiper gostovanje je namenjeno prav spletnim trgovinam. Pomagamo vam lahko tudi pri optimizaciji delovanja.

Orodje za e-novice

Dostavljalec je prijazno orodje za e-mail marketing, ki je na voljo v slovenskem jeziku.

Strežniki

Preverite VPS strežnike po meri, Vzdrževano VPS gostovanje ter Cloud strežnike.

Divider

Pogosta vprašanja

Naš ekipa usposobljenih tehnikov lahko stran prenese, vendar le če dobi dostopne podatke do sistema prejšnjega ponudnika. Te podatke morate pridobiti vi, kot naročnik. Ponavadi to vključuje podatke do nadzorne plošče, v vsakem primeru pa potrebujemo dostop do datotek, podatkovne baze in DNS zapisov. Določeni ponudniki takšnega dostopa ne omogočajo in v tem primeru vam na žalost ne moremo pomagati z brezplačnim prenosom.

V določenih primerih obstaja razlika med različicami programske opreme, ki teče na prejšnjem strežniku in različico programske opreme, ki teče na naših strežnikih. Večinoma so te razlike pri progamskem jeziku (PHP) ali podatkovnem strežniku. V tem primeru se zna zgoditi, da katera izmed skript, ki jo uporabljate, na vašem spletnem mestu po prenosu ne bo delovala pravino. V tem primeru je odgovornost in dolžnost vas kot naročnika, da spremenite skripto, da bo delovala. V postopek prenosa torej ni vključeno popravljanje in nadgrajevanje skript.

Seveda, naša usposobljena ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem pomagala, vendar je to plačljiva storitev. Preprosto nam pošljite povpraševanje na podporo in odgovorili vam bomo s ponudbo.

VPS strežniki po meri so namenjeni tehnično visoko usposobljenim naročnikom, ki si VPS gostovanje prilagodijo svojim potrebam. Zaradi tega v paket ni vključenih brezplačnih prenosov, seveda vam pa lahko pripravimo ponudbo, če bi želeli, da prenos opravimo mi.

Čas potreben za prenos gostovanja od prešnjega ponudnika se lahko zelo razlikuje, zato ga težko vnaprej ocenimo. Vendar brez skrbi, če bomo videli, da bo prenos potekal dlje časa kot ga imate na voljo brezplačno, vas bomo o tem takoj obvestili.

Seveda. Ko bomo prenesli vse podatke vas bomo obvestili, da preverite delovanje vaše strani. Vi jo namreč poznate veliko bolje kot mi. Šele po vaši potrditvi bomo stran objavili.

Da. V okviru brezplačnega prenosa se lotimo tudi prenosa predalov, seveda v okviru tehničnih možnosti. To pomeni, da moramo imeti dostop do obstoječih gesel in da mora obstoječi poštni strežnik vašega trenutnega ponudnika omogočati postopek prenosa, ki ga uporabljamo. Kreiranje in prenos sporočil zna biti časovno zamudno, vendar brez skrbi. Če bo prenos trajal dlje časa kot je brezplačno na voljo, vas bomo o tem obvestili.

Divider

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Naša ekipa vam lahko svetuje pri izbiri najbolj primerne storitve ali pomaga najti rešitev vaših (spletnih) težav.

"Za popuste do 57% izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na 04 58 35 444 in vrnili vam bomo klic v najkrajšem možnem času"