Domenca Logo

Registracija domene: vaša ideja se začne z Domen(c)o:

super-obleke.shop maja-je.top društvo-domenca.si janez-novak.pro

Izbirajte med 2000+ domenskimi končnicami!

Divider

Izkoristite brezplačne storitve, ki jih prejmete ob registraciji domene:

icon
Brezplačna spletna stran
icon
Brezplačen e-mail predal
icon
Brezplačno DNS gostovanje
icon
Super prijazna podpora

Brezplačna spletna stran

Brezplačen e-mail predal

Brezplačno DNS gostovanje

Super prijazna podpora

Pogosto nas vprašate

Domena je naslov vaše strani na spletu. Naša domena je torej “domenca.com”.

Domena je sestavljena iz ključnih besed (v našem primeru iz besede “domenca”) ter iz končnice (“com”).

Registrirate lahko domene s poljubnimi ključnimi besedami (npr. podjetje-domenca.com, podjetjedomenca.com), na voljo imate več kot 2000 končnic (npr. domenca.shop, domenca.top, domenca.eu).

Registracija domene pomeni nakup nove domene. Registrirate oziroma kupite lahko le domene, ki še niso zasedene.

Proste domene najlažje najdete s pomočjo našega iskalnika. Vpišite želeno domeno in videli boste, ali je še prosta ali pa vas je nekdo prehitel ter jo registriral pred vami.

Izbira domene je pomembna, saj je ta pogosto prvi stik potencialne stranke z vašim podjetjem. Ob registraciji domene se vprašajte tudi, ali je za vaše obiskovalce pomembno, da registrirate več domen z različnimi domenskimi končnicami (.si, .com, .eu, …). Pri nas lahko izbirate med več kot 2000 domenskimi končnicami.

V Sloveniji najpogosteje uporabljamo .si domene, pogoste pa so tudi domene s končnico .com, zato je smiselno, da registrirate obe. S tem boste zaščitili svojo blagovno znamko in preprečili konkurenci, da registrira enako domeno z drugo končnico in tako zmede vaše kupce.

Če ciljate na evropske trge, sta za vas najbolj aktualni .com in .eu domeni. Obstaja pa tudi še cela vrsta bolj eksotičnih domen. Če ne veste, katero domeno oz. domensko končnico registrirati, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali!

Najprej preverite, ali so na voljo domene z drugimi končnicami. Primer: če je domena domenca.com že zasedena, preverite še domenca.si, domenca.eu, domenca.agency, … 

Odločitev je vaša. Lažje je berljiva domena s pomišljajem, seveda pa vedno priporočamo registracijo obeh domen. 

Zaščita pred potekom domene je storitev, ki zagotavlja, da bo domena, ki ima zakupljeno zaščito, pred potekom zagotovo podaljšana. Vse domene, ki imajo aktivno zaščito pred potekom, bomo za 1 leto avtomatično podaljšali mi. Nato pa vam bomo poslali račun za letno podaljšanje domene po redni ceni, skupaj s podaljšanjem zaščite pred potekom za naslednje leto.

Zaščito pred potekom je mogoče naročiti pri registraciji ali podaljšanju domene.

Več o zaščiti pred potekom >

Nekateri podatki o domenah, kot na primer kdo je lastnik posamezne domene, lastnikov e-poštni naslov in podobni zasebni podatki, so javno dostopni v bazi, imenovani WHOIS. S pomočjo WHOIS baze tako lahko vsak uporabnik spleta vidi več vaših osebnih podatkov.

Več o WHOIS zasebnosti >

Divider

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Naša ekipa vam lahko svetuje pri izbiri najbolj primerne storitve ali pomaga najti rešitev vaših (spletnih) težav.